Merhabalaar, salı günü 37+0’da bebeğimi sezeryanla kucağıma aldım. Sizlere de hikayemi anlatmak istedim 🧸
Bebeğimin kafa olarak 2 hafta önde olması ve boynuna çift kordon dolanmış olması sebebiyle 35. haftamızdayken doktorumuzla sezeryan olacağını kararlaştırmıştık. Sezeryan konusunda benim kafamda önceden olan soruları da cevaplamak ve bazı önerilerde bulunmak istiyorum.
Salı sabah 8.30 olarak planlanan doğum için 7.30da hastaneye yatış yaptım. Hemşireler bazı bilgilerimi aldı alerji var mı, boy kilo vs gibi, sonrasında kan değerlerim için kan aldılar ve damar yolumu açtılar. Odama geçip beklemeye başladım. Bu sırada odada nst çekildi. Acil bir ameliyat çıktığı için doğumun 10.30 gibi olacağı söylendi, 11’e doğru ameliyathaneye alındım. Öncelikle epidural deneyeceklerini söylediler ancak ben 120 kiloyla hamile kaldım ve 124 kiloyla doğuma girdim, kilo sebebiyle ulaşması gereken yere iğnenin ulaşamadığını söylediler ve genel anesteziye dönüldü. Bu kısım ameliyatla ilgili sıkıntı yaşadığım tek noktaydı sanırım. Birkaç kez iğneyi soktukları için ve enjekte de ettikleri için sonrasında epiduralın ağrısını da yaşadım.
Genel anestezi olduğunuz zaman bebek etkilenmesin diye her şey hazırlanıyor, en son sizi bayıltıp direkt bebeği alıyorlar. Sonda falan uyuşturulmadan önce takıldı bu sebeple, sonrasında zaten uyandırıldım ve odaya gittim. Gittiğimde bebeğim odaya gitmişti bile. 3395 gr, 51 cm doğdu çok şükür. Çocuk doktoru da ameliyathaneden çıkmadan kontrol yapmış. Kordonların biri çok sıkı dolanmış, o sebeple bekletmememiz çok iyi olmuş dedi doktor.
Sonrasında bebeği emzirme çabalarım oldu elbet ama sezeryanda özellikle ne yazık ki süt biraz daha geç geliyor. Sarılık olmaması için mama verdik mecbur. Her mama öncesi meme vermeye devam ettim süt gelmese de, sütüm 3. gün gelmeye başladı.
İlk gün anestezi de az da olsa geçtiğinde bebeğin midesi bulandı mama sonralarında, hastane hip marka mama kullanıyordu, ondan olabileceğini de düşündük aptamil mama var dediler ona geçirdik, onda bulantı daha az oldu.
Sezeryan olacaklara en çok önereceğim şey depend bez yerine ped kullanmanız olur. Bana hastanede bez takmışlardı ama sonrasında ben depend denediğimde dikiş yerlerimi rahatsı etti, ped ve hamile külodu daha rahat hissettirdi.
Bir de hastane çantası hazırlık videolarına göre hep hazırladım ama ağız mendili özellikle en çok ihtiyaç duyduğum şey oldu, çok koymanın zararı olmayacaktır.
Ameliyattan yaklaşık 4 saat sonra yürüttüler beni, ondan sonra da yarım saatte bir yürümeye çalıştım. Sonda çıktıktan sonra daha da sık yürüdüm. İlk gün anestezi ve ağrı kesicilerden büyük ağrılar hissetmedim. İkinci gün eve çıktığımızda gaz sancısı çok kötüydü, iki gün sıvı beslendim gaz rahatlasın diye. Bugün üçüncü gün ve çok şükür daha rahatım.
Biraz uzun oldu ama umarım bazı sorularınızı da cevaplamışımdır. Başka sorularını varsa sorabilirsiniz.
İzmir Su Hospital’de doğum yaptım. Hastane bence gayet iyiydi, sadece gündüz hemşireleri biraz ters olabiliyorlar, beni rahatsız eden tek nokta o oldu.
Dilerim herkes sağlıkla bebeklerini kucaklarına alsın, sevgiler.