SeLamm canım AnneLer 🌸🤍
Hamilelik sürecinde baya bir arayışa girdim hangi devlet hastanesinde doğum yapsam nasıl olucak iyimi kötümü baya stresli bir arayisti fizik tedavi hastanesinde yapmaya karar verdim evime çok yakındı ama kimse yoktu orda dogum yapan burdada baktığımda çok soran var ama dönüş yok onun için ben yazmak istedim birileri arayışa girerse bilgilenir diye
Ben 25.12.2023 tarihinde melegime kavuştum
Kontrole gittiğimde hep asistanlar vardı ama çok ilgililer ve sıcak kanlilar her gittiğimde detaylı bakıldı ve sıcak kanlı devrandilar kontrol ve gebelik sürecim çok güzel geçti son 4 ay oraya gittim ama keşke baştan gitseydm
Gel gelelim doğuma son haftalar iki günde bir çağırdılar gün aldiim ve benim tüm kanlarim alındı anestezi gönderildim anestezi onayladi
Bana bir kağıt verildi ben sezeryan olacağım için tarih belliydi o gün sabah 7 de hastanede doğumhane kısmına gelmemi aç karinla yanında anestezi evraklarim ve kimliğimle birlikte ve o gün geldi sabah 7 de ordaydim
Tüm metal esyalarini çıkar çantanı telefonunu v.s herşeyin yakinina bırakıp içeri girmemi soylediler öyle yapıp girdim kız kardesimle gitmiştim eşimin gelmesi gerektiğini imza atması gerektiği söylediler aradık geldi eşim
Neyse
Ben girdim içeriye muane ettiler giriş actilar damar yolu açıldı ve bana tek kullanımlık önlük bone verdiler bir tanede poşet giyindim (ustlerimi poşete koydum) ayakkabım kaldı terlik olsaydı iyiydi ama vermiyorlar sonra bekleme odasına aldılar nst çekildi bilgiler alındı ve sonda takıldı ameliyathanwde normalde takılır ama bunlar bekleme odasında taktılar o gün 3 sezeryan vardı ben 2 siradaydim neyse saat 10 da alındım o zamana kadar süreç çok çabuk geçti ve doğumum gerçekleşti bebeğimi cikarip kucağıma verdiler griptim alın alın çok sıcak ben gripim bulasmasn dediğimi hatırlıyorum 🥺 birşey olmaz annesi 5 gün bulaşmaz korkma ama maskeni ihmal etme dediler sarıp yine kucağıma koydular bebeği 1 dk falan usumessin annesi odada görüşürüz deyip götürdüler odaya geldiğimde bebeği getirip kucağıma verdiler gogsumu tutturdular herşey çok güzeldi
Emzirme eğitim hemşiresi eğitim verdi sonraki aşamada
_ ekşi yönleri yakının sen doğuma girip odan belli olana kadar kapıda bekliyor
_ tek kullanımlık terlik yoktu ayakkabımla kaldım işleme gidene kadar
_ odalar 2 kişilik
_refakatci kadın olması gerekli (İyiKi öyle kat çok iyi kadın olduğu için tüm refakatçiler rahat yuruyebiliyorsun )
_ziyaretci yasak (gelmek isteyen olursa dışarıdan kapidân bebeği görüp gidiyor)
_baba ilk 30 dk anne bebekle zaman geçirip öyle odadan alınıyor müsade ediliyor
_hemsireler çok tatlı sıcak kanlı
_doktorlar tedavileri çok iyi ağrın olmasina izin vermiyorlar ilgililer
_egitim hemşiresi eğitimi ilgisi çok iyi
Surecimi anlatabildigim kadar anlattım sormak istediginiz sorular olursa cevaplarım
Hayırlı dogumlariniz olsun 🌸🤍🤍🤍