Sevdekusu1 Merhaba kızlar 25 haftam da şeker yüklemesi yaptık şekerim yüksek çıktı doktorum dahiliye yönlendirdi sizde nasıl yol çizildi korkmalımıyım? Doktorum korkulacak birşey yok dedi. Dahiliye gittim 3 4 gün boyunca açlık tokluk şekeri ölçüp geleceksin ondan sonra yol çizeceğiz dedi insülin kullanmana gerek kalmaz ama dedi eşimde doktoru ilgilenmedi tam diye sinir oldu başka doktora gideceğim . Şeker çıkanlarda ne gibi süreç oldu bilgilendirir misiniz beni ? 1. 180 2. 160 gelmiş şekerim
tatlibebegim_ Sevdekusu1 benimde 1.saat 194 çıkmıştı diyete başladım evde şekerimi kendim ölçüyorum çok şükür düşüyo yavaş yavaş 150 falan oluyo bazen kaçırdığımda
Wera Sevdekusu1 ünsilin başlanır bu değerlerle iyiki şeker testini yaptırmışsın ben yaptırmadım bebeğim irileşince farkettik geç kaldık işallah sağlıklı doğar senin dha haftan az yediklerine dikkat et diyetle inmezse bir hafta sonra ünsilin yazıyor
mmi94774820 Doktorun bana da tahlilde çok yüksek çıkmış dedi 1 hafta evde ölç dedi ölçtüm dahiliye yönlendirdi gittim dahiliye de benim alanım değil gebelik şekeri için endokrinoloji bölüme git dedi gebeleri randevusuz alıyorlar dedi ama randevusuz almıyorlar en yakın randevu 20 gün sonra 🤷🏻♀️
Anneeadayi3 mmi94774820 sağlık ocağında yapabilirsiniz yada eczanelerde sağlık ocağında kan alıp yapıyorlar eczanelerde parmak ölçümü
120117 @Sevdekusu1 benim yüklemeden sonra 212 tokluk çıktı. Bende 2 hafta takip edip ölçtüm.. Tabi bu arada ne yemem gerektiğini araştırdım ve diyetisyene gitmeden evde dikkat ediyorum. Ve yürüyüş yapıyordum her yere yürüme gidip geldim meyve şeker karbonhidrat çıkardım yemiyorum. Canım çok tatlı çekse küçük bir pasta dilimi yesem kana karışmadan yürüdüm ve 1 saat sonra ölçtüğümde bir sorun çıkmıyordu 120 faln çıkıyordu. Herşey bilinçli dengeli beslenme doktora gittim böyle devam demişti bana diyetisyene gerek kalmamıştı.. Tabi bu benim izlediğim bir yol ve bana iyi geldi size nasıl iyi doğru geliyorsa onu yapın..
120117 @Sevdekusu1 sadece beslenmeye dikkat etseniz düzene girer şeker karbonhidrat içermeyen sıfır katkısız şeyler tüketin. Ara öğün olsun meyve olarak yeşil elma ceviz,kefir ,ayran,yoğurt ara öğünüm. Bol sebze haşlama yemekleri
Sevdekusu1 120117 beslenmeme dikkat edeyim insülin kullanmak yada daha fazla ilaç kullanmak istemiyorum tatlıyı çok seven biri değilim meyveyi çok tüketiyordum artık onada dikkat edeceğim yürüyüş her akşam yapmaya çalışıyorum Şuan 26+3 hayırlısıyla sağlıcakla bebeğimi sağ Salim kucağıma alıyım başka birşey istemiyorum ilk olduğu için herşeyden korkar oldum
120117 @Sevdekusu1 evet benimde ilk işte herşeye dikkat ediyorum artık herşey beslenmede bitiyor. Arada kaçırsam tabi yine 170 lere vuruyor ama artık çok canım tatlı isterse krize girersem düşüyor 2. Öğünümü dengeliyorum ordan kısıyorum. Ve egzersiz yapıyordum bugün erken doğum riski olduğunu öğrendim tabi egzersize ara daha sıkı diyet.