Doğumdan önce burada pozitif hikayeler okurdum doğum sancısıyla hastaneye gidiyim 1 saat için pıt diye doguruyum derdim dualarım kabul oldu🥰
7 Şubatta rutin kontrolüm vardı 38.haftadaydik bu ikinci gebeliğim ilk dogumum Kabus gibiydi tam anlamıyla. Her neyse kontrolde nstde kalp atışında bir sıkıntı gördü doktor. Aç olduğum için olabileceğini yemek yiyip tekrar acilde nst’ye girmemi söyledi.Acilde bu sefer kalp atışları normaldi ama sancılarım çıktı serum yapıldı ama sancılarım devam ediyordu çok şiddetli değildi gün içinde de bu sancıları hissediyordum ama haftam itibariyle açılmaya da bakıldı ve 5 cm açılma olduğu hemen yatış yapılacağı söylendi. Çantamı vs alıyım diyerek imza atıp hastaneden çıkış yaptım çünkü hiçbir şeyim yanımda değildi. Şiddetli sancım yoktu çok sık da gelmiyordu o yüzden hastanede kalmak istemedim. Çıkış yaptığımda akşam 6gibiydi. Kayınvalideme geçtik yemeğimizi yiyip çayımızı içtik sonrasında evimize geçtik. Cantadaki eksikleri tamamladım duşa girdim bu süreçte sancıları bebeğin hareketlerini takip ettim sancım 8-10 dk sıklıkla geliyordu. Evde biraz yürüyüş yaptım dinlendim falan derken sancılar gittikçe sıklaştı 3-4 dk arayla geliyor ve daha şiddetliydi hastane de yakın olduğu için bu aşamaya kadar evde bekledim. Sonra riske de atmak istemediğim için gittik saat gece 3 gibi. Acilde tekrar muayene oldum açılma 6 cm olmuştu. Yatışım yapıldı odaya çıktım önlüğü giydirdiler damar yolu kan idrar derken yarım saat geçti. 4e çeyrek kala doktor gelip süreç hızlı ilerlesin diye suyu patlatacağını söyledi. Su geldikten sonra tabi çok şiddetli sancılar çektim sezeryana alın diye bağırdım ettim ayakta ıkındırdılar birkaç ikinmaya artık bebeği hissediyordum zar zor beni yatağa çıkardılar hemen doğum ekibi geldi saat 4:14te de bebeğimi kucağıma aldım 🥰 sonrası rahim temizleme dikiş vs derken 5 gibi odamdaydim. Rahimdeki pihtilari temizleme aşaması çok sancılıydı çok zorladı beni ama çok şükür yorucu yıpratıcı olmadan fazla hırpalanmadan bebişimi sağlıkla kucağıma aldım.
Allah isteyen herkese nasip etsin herkes sağlıkla hemencecik bebeğine kucağına alsın inşallah 🥰😌🙏