Hamileliğin ilk haftalarında kesin sezaryen yaparım ben diye çıktığım yolda sonlara doğru normal yapma cesareti ile devam etmiştim. Bebeğin dönmesi, suyu, çatı her şey normal doğum için yolundaydı ta ki 40. Haftayı görene kadar. Doktorum 40. Hafta gelmezse o hafta içi alalım önerisinde bulundu. Bir yandan da doğum şeklini bebeğe bırakmıştım iki yöntem de benim için olurdu. 7 şubatta 40 artı 2 de sezaryen günü aldık kan tahlilleri için erkenden hastaneye gittik o ara sezaryen için doğru bir karar verdiğimi hissetmiştim. Her şeyi programlı olan ben için normal doğum bir muamma olacaktı. Yatış yapılması vs derken zaman su gibi geçiyor 11 de sezaryene alınacaktım. Yaklaşık 11 buçukta hadi hazırız seni aşağı alalım denildi bu arada sonda odadayken takıldı sadece hafif bi yanma hissediliyormuş ondan korkuyordum açıkçası. Buçukta ameliyathaneye indik spinal oldum sırtımdan huylandığım için biraz zor oldu ama onda da bir acı yok normal kan alır gibi oluyor zaten bir anda bacaklarda o sıcaklığı hissediyorsun. Doktorum baskının normal olduğunu sadece canım acırsa söylememi istedi tamamen uyutma için. Birkaç dakika sonra doktorum bebeği çıkardığını söyledi hemen bir ağlama bekledim 2 an geç gelince insan bir panikliyor ama sonra bebeğimin elini sonra da kendisini gördüm saat 11:47di. Yine dedim iyi ki sezaryen bu arada doktorum rahmin çok kalın olduğunu normal doğum için zaten pek mümkün olmadığını söyledi. Bebeği hazırlarlarken daha önceden olan myom u alabileceğini söyledi doktor ona onay verdim o yüzden biraz uzun sürdü bebeğim o sırada babasına gitti. Sanırım ben çıktığımda da saat 12 yi çeyrek geçiyordu yani uzun hali bile kısaydı. Sezaryende o korkulan hiçbir şeyi yaşamadığım için şanslıydım belki de. İlk yürümem de kolay oldu üçüncü sefer artık kendim kalkıp tuvalete tek başıma gidebiliyorum. Bugün 6 gün oldu doğum yapalı bıraksalar evde cam bile silerim. Bir daha olsa yine sezaryen olurum diyorum sürekli. Bu arada ameliyat sonrası karnıma da bastırdılar rahim için evet çok can acıtıyor ama birkaç saniye sürüyor sadece