İkiz bekleyen her kadın da bence bu korku bu endişe dönemi oluyodur mutlaka normal bir süreç diye düşünüyorum. Ne kadar kendinizi korkutursanız o kadar kötü geçer kendinize güvenin ve bakamazsam demeyin bakarım deyin ve kendinizi güçlendirin. Aslında herşey beyinde bitiyor. İlk kızım 5 yaşındaydı ikizlerime hamile kaldığımda ilk gebeliğimde ikiz di ama biri oluşmadı o yüzden hiç aklımın ucundan geçmedi ikinci gebeliğimin ikiz olabileceği doktor ikiz dediğinde şok oldum kendime gelemedim ki ben ikinci çocuk falan istemiyordum sırf kızım istiyor diye oldu ve iki tane birden olacağını söyleyin ce gerçekten çok kötü oldum sonra kabullendim ve kız olur diye bi heycan geldi içime ama ikiside erkek oldu 😀 bir şok daha yaşadım. Yarın 16 aylık olacaklar zaman nasıl geçti anlamadım bile. Evet çok zor zor olan bebeklere bakmak değil zor olan yorgunluk uykusuzluk herşeye yetememek piskolojik olarak zor piskolojik olarak güçlü olursan herşey çok rahat olur. Düzen en önemli nokta aynı anda yemeleri yatmaları kalkmaları size çok zaman kazandırır. İlk aylar zor olabilir düzen oturana kadar ama sonra çok kolay oluyor. Tabi her ayın da bir zorluğu var ama etrafıma bakıyorum tek bebekli olan benden daha çok sıkıntılı. Ben şöyle diyorum hep kendime bir bebek çok çok kolay sonra 3üz 4 üzleri düşünüyorum ve diyorum ki ikiz de çok kolay 😀