nazelakcay Rabiajc TSH değerim düşük çıktı baya o düşükse trioid yüksek oluyormuş bende yaşadım ilk 3-4 ay olabilir gebelikte yüksek oluyor dediler benim birde ikiz gebelik sonrasında düzeldi düzelmeseydi ilaç tedavisi olacaktı çok korkulacak bir şey değil ama endokrinle takipli gitmeniz gerekir🌸🌸
Bekledigimmucizemm Rabiajc hormonlarından kaynanalık olabilir kaç çıktı benimde ilk aylarda yüksekti ilaç kullandım 31 haftalığım normale döndü kullanmıyorum şu an
Tugcev Rabiajc benin 6 çıktı. Kadın doğum uzmanım ilaca başlattı ama en azından dahiliyeye gitmemi söyledi. Randevu günümü bekliyorum bende detaylı test için. Ama burda ki arkadaşların cevaplarıyla ilaçlara devam ettiğimiz sürece bir sıkıntı olmayacağını anladım bende. Genellikle çoğu kadında bu sorun mevcut
Semmraa Rabiajc sağlık ocağında verilen testler genelde yanlış çıkıyor tabi siz nerden baktırdınız bilemiyorum ama bir yanlışlık söz konusu değilse kanda ufak bir ilaçla kontrol altına alınıyor
Yarenbyz53 Benim başta 12lere çıkmıştı 23 haftalık oldum şimdi 1e düştü ilacı kullanmaya devam ediyorum dahiliye doktorum dozu düşürürüz demişti bakalım kan tahlili vereceğim 3 hafta sonra
Ulumoon92 Yarenbyz53 merhaba istenene düştüğünde değer dozu kaç mg düşürdü acaba? Şuan benimde düştü ama ilacı kaç devam etceğimi bilemiyorum doktorda tatilde
ArzumSena Benimde sağlık ocağında 9 çıkmıştı, özel hastanede 6 çıktı.. tabi yine yüksek ve 50 mg hormon hapı kullanıyorum .. dahiliye doktoru kısa sürede normale döneceğini söyledi..
mrsckmkc Ulumoon92 benim gebeliğin başında 4.40dı 25 mglık kullanıyorum o zamandan beri 0.8lere kadar düştü ama kesmedi doktor ani fırlama ihtimaline karşı
Yarenbyz53 Ulumoon92 hala aynı kullanıyorum haftada iki gün yarım içiyordum ama bu sefer de yükselmeye başladı (normal değerdeydi) haftada bir yarım iç dedi doktorum bugün gittim kontrole tekrar aynı oldu yükselmeye başladı henüz göstermedim büyük ihtimal aynısı gibi devam et diyecek doktor
Ulumoon92 mrsckmkc ben 7.95 lerdeydi doz arttırarak 125 mg kadar çıktım şimdi 0.66 düşmüş acaba 25 mg ile devam etsem birden fırlarmı kontrolde mi tutar bilemiyorum da :/
Cesurx Ulumoon92 firlayabilir.Ben tiroit ilacını 3 senedir kullanıyorum.Bir kere biyopsi gerekti yaptırdım değerlerim düşüktü ilacın dozunu doktor düşürünce 60 a fırladı.Neden okadar fırladı bir ayda bilmiyorum ama bu sefer düşürmek için aylarca doz ayarlamakla uğraştık.Gebelikte özellikle riske atılacak durum değil.125 ten 100 e düşürülebilir o da şu şekilde.Hafta içi 100 haftasonu 125 le devam gibi.Yavas yavaş bu şekilde 3 haftada bir tahlil ile karar verilir
mrsckmkc Ulumoon92 yani fırlama ihtimali var. Bence siz doktorunuzla görüşüp o şekilde ilerleyin ne olur ne olmaz. Tiroit gebelikte sıkıntı yaratabilecek bir şey çünkü riske atmayın. 🙏
Ulumoon92 Cesurx sizinde hamilelikte hayatınza girdi ve devammı etti haşimato? Hamilelikten sonra hormonlar düzelince tsh da kendini dengelermi acaba…
Cesurx Ulumoon92 ben hamile kalamadigim için doktora gitmiştim yapılan kan yestlerinde hasimatoyu öğrendim.3.9 du TSH bu şekilde hamile kalamazsin ya da düşük yaparsın dedi doktor.Sonra zaten normal şekilde hamile kalamadim tüp bebek denedim yumurta toplama işleminden sonra ilaç dozu değiştirirken fırladı.Sonra düzelince transfer oldum ama boş gebelik oldu geven yıl.Bu sene de ilk kez normal hamile kaldım.