Merhaba kızlar.
Benim hikayemin bu kadar değişken olacağını tahmin etmezdim🙈 ilk oğlumu açılma ilerlemedi ği için sezeryana alınmıştım normal doğum içimde 5 yıldır ukte kalmıştı. 2. Gebeliğin de ssvd istedim ve doktorumla 9 aylık bir sürece girdik tam motiveydik ikimiz de ve her şey 9 ay boyunca çok güzel ilerledi. Son haftalar geldi çattı. Bizim kararımız 39. Haftaya kadar beklemekti çünki hem sezeryan dikişim hem de bebeğin kilosu risk yaratıyordu. Ve 38+6 da son kontrolüme gittim ne gelen var ne giden ne bi açılma ne bi sancı benim moralim alt üst ama hayırlısını dileyip ertesi sabaha sezeryan günü aldım saat 9 da sezeryanla bebeğimi kucağıma alacaktım ki bir de ne olsun 🤗 kontrolden sonra eve geldik son işlerimi halledip sabah sezeryan için hazırlanmaya başladım duşumu aldım gece 12 de yatağıma uzandım hafif hafif sancı vurdu belimden karnıma ama heyecandan ve korkudan diye düşündüm. Saat 2 oldu ve şiddet arttı 7-6 dakikada bir geliyordu ve beni kıvrandırıyordu artık. Doktorumu aradım saat 3 de durumu anlattım ve hemen hastaneye geç ebemiz bir kontrol etsin ben de geliyorum zaten 9 da sezeryanımız var dedi ve çıktık gittik ebemiz baktı nst de sancım çıktı ama açılmam sadece bir santim. İki saat sonra sabah 6 da doktorum geldi bir de ben bakayım dedi. Bir de ne duyayım 4-5 cm olmuş hemen plates topu getirdiler benim sancılarım 2 dakikada bir e düştü ve ben artık gerçekten dünya ile bağlantımı koparıp sancılara odaklandım sürekli dua ettim ama inanılmaz bir şeydi. Bu arada sezeryan olduğum için ne bir epidural ne ağrı kesici ne suni sancı hiçbirini kullanamıyoruz tamamen normal ilerlemek zorunda. Ben artık duvarları yumruklarken doktorum geldi alttan muayene etti biraz da kurcaladı derken beni aldı bir de doğumhanede bakalım dedi çatala bir çıktım 8-9 cm dedi hadi canım geliyo başardık sakın ıkınma dedi. Allahım dedim oldu şükürler olsun ben başardım. Eşimi de istedim yanıma kırmadılar doğumhanede geldi eşim çok destek oldu. Evet dedik başliyoruz sancın geldiğinde kaka yapar gibi ama tüm nefesini tutup ıkınıcaksın. Hiç birşey bilmiyorum tamamen spontane bir şekilde ya 3 ya da 4. Ikınmamda bebeğim kollarımdaydı inanılmaz ama çatala çıktıktan 10 dk sonra bebeğimi kokladım🙈 eşim salya sümük herkes şaşkın ben mutlu sadece 3 dikişim var. Ve bebeğimiz 3560 gram 52 cm doğdu. Bu benim hayatımdaki en başarılı anım oldu💖 herkes o kadar umutsuzdu ki son ana kadar dediler yapma riske girme olmaz zaten bir sezeryanın var boşuna uğraşma. Ama ben sezeryan tarihi saati aldığım gün allahın hikmeti ile normal doğum yaptım. Gece 3 de başlayan sancım sabah 9 da doğumla son buldu. Benim hikayem bu şekilde. Anne olmak tarifsiz bir duygu💖 fakat normal doğum gerçekten inanılmaz bir deneyimdi. Allah hepinizin hikayesini en az benimki kadar kolaylaşyırsın🤍