Busem3435 Kızlaaaarrrr benim gibi el parmaklarında sıkıntı yaşayan varmı sabahları inanılmaz el parmaklarımda ağrılarım oluyor kapatıp açamıyorum hatta bugün kapatmaya çalıştım resmen bir parmağım kilitlendi geri açmakta zorlandım ne yapablirimmmmm
Gamzeacis Busem3435 bnm de ilk öyle başladı malesef sonra ilerledi karpal tünel sendromu ddi doktorum
Boncukk123 Busem3435 evet canım cok normal sinirler sıkışıyor olabilir ödem olabilir ben bekârken iki elimden de amelıyat oldum sinir sıkışmasından normalde iyiydim hareket kısıntım yoktu ama gebelikten sonra benim de cok ağrımaya başladı suan 26+1 im bende parmaklarımı kapatamıyorum ve akşamdan sabaha cok ödemli oluyorum parmaklarım şiş ve kapanmıyor yine de doktorunu bilgilendir bende kontrolde söyleyeceğim belki de tuzu tamamen kesmemiz gerekiyor bilemiyorum
kadirvefam Busem3435 35. Hafta içerisindeyim benim de 2 aydır öyle sabahları ellerimi kapatamıyorum parmaklarım çok acıyor ayaklarımın üstü bile öyle ağrıyor bende çok ödem oluştu ondan oluyor heralde
Busem3435 Barabar benim uyuşma gibi değil sanki çok çok şişte kapatmakta güçlük çekiyorum sadece geceden sabaha kadar bu durum oluyor
Busem3435 Boncukk123 bende 32deyim iki gün önce söyledim doktora tuzu kes dedi aslında tuzluda yemiyorum ama olabliyormuş bu durum çok ilerler mi diye korkuyorum
Gamzeacis Busem3435 korkutmak istemem ama benim çok kötü bi şekilde ilerledi su içiyorum tuz tüketmiyorum en başından beri yemeklere salataya tuz atmıyorum ama olcak oldu mu oluyor öyle çok kilo da almadım ama ellerim neden böyle ödem topluyor anlamadım
Busem3435 Gamzeacis ay aynı şekilde ya kiloda az aldım tuzsuz tüketiyorum mümkün olduğunca ama demekki oluyor inşllah ilerlemez diyim bari :(
Erkeekaannesii Busem3435 Benim hem ellerim hem ayaklarım şişiyor geceden sabaha ve sabah kalktığımda ayaklarımın üstüne zor basıyorum doktoruma cumartesi günü sordum 36 haftalıktım gayet normal vücudun artık doğuma az kaldığı için ödem yapar doğumdan 1 hafta sonrasına kadar anca geçer dedi tuzlu şeyler yediğim için olabilir mi bu aralar turşu yiyorum dedim onunla alakası yok istersen yeme dene ama onunla alakalı bir durum değil o el ayaktaki şişlik canın ne istiyorsa ye mahrum etme kendini birşeyden dedi
Dilan_55 Busem3435 evet gebelikte ödeme bağlı sinir sıkışması yani karpal tünel sendromu oluyor bendede var 30lu haftaların başında başladı şuan 39 haftadayim ellerimi hiç kullanamıyorum bile zor hareket ediyor
Giizemliiiiiiii Busem3435 aynı durum bende de var. Nörolojiye gittim sinir sıkışması var mı diye. Bir bulguya rastlanmadı. Karpel tünel de rastlanmadı. Neden oluyor bilmiyorum çok tuz da tüketmiyorum öyle aşırı bir şişikikte yok ödem gibi kilomda normal. 27. Haftadayım şuan daha çok ilerler mi geçmesi için ne gerekli hiç bir fikrim yok. Sabahları yarım saat egzersiz ile el parmaklarımı açıyorum. Siz de durum şuan nasıl