Buse344161 Maşallah çevrende ne çok tıp mezunu varmış (!) Saçma salak konuşmasınlar. Benim de karnim geç çıktı çünkü karin iç yapim oldukça geniş , 20. Haftaya kadar kendi gobegimden başka göbek yoktu. Ondan sonra yavas yavas basladi, bebeğin kilosunu boyunu doktorlar takip ediyorlar ve haftası ile uyumlu ya da değil diye söylüyorlar zaten. Bu sizin karnınızin boyutu ile alakalı bir durum değil. Göbek büyüklüğü yanıltıcı olabilir. Ayrıca ne kadar az büyürse o kadar şanslısıniz çatlaklarınız da o denli az olur. Benim bebeğimin de doktor minyon doğacağını söyledi, 3 kilo civarı, hiç üzülmedim açıkçası, gebelik şekerim var , şeker yüzünden kof bi şekilde 4 kilo şişko bir bebek sağlıklı bir bebek olduğu anlamına gelmiyor. Ona kilo aldıran tüm besinlere rağmen 3 kilo doğacaksa bebeğim bu çok daha sağlıklı bir 3 kilodur. Ayrica hemşirem de zayıf doğan bebeklerin daha hızlı büyüyüp geliştiğini söylüyor ki mesleğinde 15. Senesi…. benim yiğenim 1800 gr doğdu, erken doğumdu ama birçok yaşıtına göre çok daha hızlı gelişti ve büyüdü hem de sadece anne sütü ile beslendi.
Normal bir bebek 2500 ila 3900 gr arasında doğar. Bu sınırların içerisinde olduğunu doktorunuz söylediği sürece hiçbir problem yok.