momtobe8 Ben her doktora gittiğimde doktordan yazı alıyordum. Yazıyı işyerine verince kaç saat işterinde yoksam izinli sayıyorlardı. hiç tam gün olarak kullanmadım ama iki haftada bir gittiğimde oluyordu haftada bir gittiğimde. Doktorunuzdan yazı alırsanız sorun çıkarabileceklerini sanmıyorum. süt izni içinde benim işyerim toplu olarak kullandırtıyor. O da 49 iş gününe denk geliyormuş, doğum sonrası iznime ekleteceğim. Bazı işyerleri bu şekilde kullanmanıza izin veriyor, kendi işyeriniz için araştırabilirsiniz.
Sinemcaglar xkubrax ilk kez duyuyorum bir gün haftalık iznim vardı denk gelmediğinde de rapor alıyordum malesef 16 haftam kaldı izne çıkmama açık konuşmak gerekirse dört gözle bekliyorum artık yorgun düşmeye başladım sizde de oluyormu uyku problemi filan
YavruKartal1903 Rutin kontroller için istendiği zaman izin vermek zorundalar diye biliyorum. Birde günlük 7,5 saatten fazla çalıştıramazlar.
Metonya xkubrax ben özelde çalışıyorum öğretmenim saatlik izin alabiliyorum sabahtan dokttora gidiyorum işim bitince okula geliyorum malesef tam gün izin vermiyor bizim kurum
Gulay123 xkubrax evet canım kontroller için iZin hakkımız var ve eğer işin ağırsa 8 saatten fazla ve saat 8 den sonra çalışman yasak onun dışında başka bi şey yok
Pinarclk Minigimgelse il dışı cıkışı yasak bizde. Öyle hallerde ya amir görnezden gelecek. Bilmiyormul gibi davranıp idare edecek. Yada yıllık izinden kullanacaksın canım
Pinarclk Minigimgelse yani prosedür gereği yasak ama dediğim gibi idare edebilirker. Bizde yıllık izin mevcutsa mazeret verilmiyor. Hersey amirde bitiyor aslında. Bugüne kadar sorun yaşamadım ben. bu hafta 3 kere doktora gittim. Gidiyorum diyince olumsuz cevap veren yok yani