Merhabalar herkese..
Detaylı ultrasonda tahmin edilen gebelik hipertansiyonu sebebi ile 6.ayda tansiyon takibi ile hipertansiyon teşhisi konuldu.. İlaç kullanımına Alfamed ile başladık bu süreçte sürekli tansiyon ölçümü ve periyodik idrar testleri verdim. Doktorum 29.haftada kontrol altına alamadığımız için tansiyon ilaçlarında doz artırımı yapmak durumunda kaldı. İdrarda protein pozitif teşhis edildiğinde Alfamed ek olarak Adalat ilacına ve magnezyuma başladım. Doktorum hafta biraz daha ileride olsa dogumu hemen başlatacağını beni riske atamayacagini söyledi. 2 doz ciğer geliştirici enjeksiyon yapıldı. Tansiyon 14-15lerde seyrederse ve daha da yükselirse doğuma alacağını da söyleyerek hastaneden taburcu etti. Nitekim 4 gün sonra tansiyonumun 17lere yükselmesi ve düşmemesi üzerine hastaneye müracaat ettik. İlac tedavisine yanıt alamayınca 6 Şubat gecesi, sabah 8:30a sezeryan doğum planlandı. Dogum güzel geçti ve ağlayarak dünyaya gelen bir kızım oldu, doğrudan yoğun bakım ünitesine alındı..🥺
Şuan 30+3 haftadayiz ve belirli zamanlarda Dr.tarafindan bilgi alabiliyoruz.. haftada sadece 1 kez görebiliyoruz. Dualarınıza ihtiyacımız var, Allah’ım kimseye yaşatmasın, hem şükrediyor hem de dualarla bir umut ışığı yakalamaya çalışıyoruz..
Süreçle ilgili sorusu olan arkadaşlarım olursa da cevaplamaya çalışacağım..
Sizlerle paylaşmak istedim, teşekkür ederim okuduğunuz için..