Momofelisa çok teşekkür ediyorum sizde saglik kucağınıza alın inşallah 🥰benim gebelik şekerim vardı aslında iri bebek olmasından falan endişelendik. Ama diyetle falan kiloyu koruduk ve 7 marta gün verdi ebemiz. Bebek kendisi gelmezse suni sanciyla olur dedi. Üç tane seçenek sundu ilaç, tampon ve balon diye bir yöntemden bahsetti. Tampon ve balon vajinaya gireceği için korktum dedim yok siz bana ilaç verin 😃 7 martta yatış yaptım 39+5 ile ve hiç açılmam yoktu. 8 tane hap vardı ve 2 veya 3 saat arayla verilecek sancı gelene kadar dedi. 4. İlaca kadar hiç bir şeyim yoktu. Ve kendi odan var tabi ayrı bir de hareket falan yapmak için plates alanı bir de açık mutfak gidip yemek alabilirsin. Neyse bu arada sancılar gelmeden önce plates topuyla bol bol egzersiz yaptım yürüdüm. 5. İlaçta artık gerçekten sancim vardı açılmaya baktı daha 2 santim dedi ve akşam 7 gibi 6. İlaçtan sonra şiddetli sancılarım oldu ama yine de yürüyüş ve platesteydim ben. Gece 12de doğum odasına aldılar ve epiruli uyguladılar. Ama o kadar iyilerdi ki gerçekten onların iyi olması bana çok güç verdi mesela epiduralin iğnesi falan yaparken sürekli sordu sancin gelirse söyle bekleyeceğim diye her sancıda durdu işlem yapmadı. Kaç dk sürdüğünü hatırlamıyorum çünkü gerçekten acı çekiyordum. Dedim herhalde birazdan doğum olur ama baktı sadece 4 santim dedi ve beklemeye başladık anestezi d3 verince sancilari çok az hissettim artık iyiydim daha sonra da acilma 6 santim oldu. Ve sabah 6 gibi vajinamdan sol bacağıma doğru sürekli artan bir ağrı vardı ilaç veriyorlardı birazdan iyi olacak diye ama bir türlü geçmiyordu bu arada iki defa da kustum sorun değil savcının yanında 😃 bende bu arada doğum sancısının hala nasil olacağını merak ediyorum çünkü herkes beline ve kasığına vuruyor diyordu ya ben onu bekliyorum ama yoktu. Epiduraldan dolayı olmuyormuş meğer 😃 ama vajinamdan bacağıma doğru olan şiddetli ağrı hiç dinmedi. Ebe gelip baktı ve doğum dedi 2 dk içinde herkes hazırdı ne oluyor falan dedim 😃 anestezi döktürüyor vardı 2 ebe ve 3 4 kişi daha vardı onları da hatırlamıyorum ne yapıyorlardı. Bu arada ben dil bilmiyorum eşim bu süreçte hep yanımdaydı ve tercüme etti. Ve en şaşırdığım an doğum aniydi🥰 ebe nasıl nefes alıp vereceğini anlattı ve ıķın dersem ıkın dur dersem dur dedi anlaştık. Ben korkmaya da başladım açıkçası ama dedim sonuna kadar dayandın bunu da yap bitsin artık 😃 ilk 2 ikinmada ebe çok iyi gidiyorsun falan diyor ama ben inanmadım dedim hani moral vermek için diyordur 3 ve 4 derken bir baktım kızım kucağımda 5 dk bile sürmedi üstelik 🥲 o kadar kolay oldu ki o an benim için şaşkınlık ve mutluluktan ağladım. Ebenin elini opecektim resmen çok profesyonellerdi ve herseyi çok guzel yapıyorlar ben ilk günden beri güvendim onlara belki d3 o yüzden böyle güzel geçti başkasının nasıl olduğunu bilmiyorum tabi. Ve bence en önemlisi o kadar temiz ve titiz çalışıyorlar ki ne bir kan lekesi ne başka bir şey o kadar hoşuma gitti ki. 😃 sonra odalar zaten tek kişilik odama geçtim benimle ve bebekle de aynı şekilde çok ilgilendikler sanki tek hasta benim tek bebek de benim bebeğim. Emzirme yöntemlerini falan öğretti bebeği yıkadık böyle 3 güzel gün geçti uykusuzluk ve yorgunluğu saymıyorum o malum yani. Çok uzun anlattım ama aklıma bunlar geldi şimdilik 🥰