Eko93 Merhabalar, bebegim için yun yatak yaptirdim ancak duyduğuma göre bebekler için iyi değilmis, zamanında çoğumuz yun yatakta büyümedik mi ? Ne gibi bir sıkıntısı olabilir ve siz hangi yatagi önerirsiniz?
-Sibeluludas- Eko93 alerjik diyolar ama benimde yün valla yorganı yastığı şuan kullanmıyorum ilerisi için kaz tüyü soğuk yerde yaşıyorum usur bence hazır yorganla
Minigiim-vebenn52 Bende park beşiğin içine yün yaptık ama direk yünle temas etmiyo ki sonuçta çarşafı nevresimi örtülü neden alerji olsun bilemedim ilk defa duydum bende tereddüt ettim şimdi bak
Eko93 Minigiim-vebenn52 omurgayi falan da etkiliyormus sanirim 1 yaşına kadar kullanmamak iyiymiş bende tereddüt ettim
Minigiim-vebenn52 Eko93 aman hepimiz yatmışız küçüklükten beri yaptığın yün yatak yumuşacık değilse bi sorun olmaz zeminin düz olması önemli olan
cokbilmismom Minigiim-vebenn52 yün yatakta o düzlüğü elde edemezsiniz mutlaka şekil alır. Bence ilk bir yıl lateks sünger yatak kullanılmalı bebeğin omurgasını etkileyecek zeminler tercih edilmemeli. Ben şahsen artık sağlıklı bulmuyorum yün ve kullanmıyorum ne yorgan ne yastık. Çünkü yünün belirli aralıklara yıkanıp iyice güneşte kurutulup dövülmesi gerekiyor ki sağlıklı olsun. Ama suan onu kimse yapmadığı için sağlıksız hale geliyor. Eskiden ananem hepsini çıkartır mis gibi yıkar ve doverdi havalandırıldı. Şimdi makineye atılıp öylece kurutuluyor ve hiç bir özelliği kalmıyor hatta zamanla topak topak oluyor. Ben park yatak için sünger yatak kullanacağım. Odasında ki montessori yatak içinde bambu yatak tercih ettik antialerjik. He bu arada kayınvalidem bana evlenirken bir yorgan verdi yünmüş bir kere kullanma gafletinde bulundum da tozdan minik minik çıkan yünlerden kaşıntıdan uyuyamadım direk kaldırdım.
Minigiim-vebenn52 cokbilmismom öyle mi dersiniz park yatağın gönderdiği sünger var aslında ama bilemedim ki yarın bi de ona bakayım nasıl olacak
Melek255 cokbilmismom Büşra hanım bende park yatağın içine Yataş tannyatak aldım. Peki bebisi nasıl uyutuyorsunuz uyku tulumu ile mi. Yastık kullanıyor musunuz
cokbilmismom Minigiim-vebenn52 yani ben öyle tercih ettim benim de yanında geldi yatak ekstra başka bir yatak almadım. Gerekirse reflü yatağı alacağım
cokbilmismom Minigiim-vebenn52 yok henüz doğmadı bebis 🙈 evet sünger zaten ama dediğim gibi bebekler sert zeminde yatmalı yani vücudu yatağa göre şekil almamalı