Ben hala şaşkınlık içerisindeyim nasıl böyle çabuk doğdu diye. Doğumum gece gerçekleşti . Ama sancı ve kasılmaları tam 24 saat önce başlamıştı. Ben önce çok dikkate almadım, yalancı sancıdır falan dedim. Hatta doğumumum gerçekleştiği gün aslında çatı muayenem olcaktı ve nst ye girecektim yine.
Gece sancı ve kasılmaların süresi sıklaşınca bi rahatlamak için duş almaya girdim. Duş alırken sanki suyum geldi gibi hissettim ama emin olamadım. Hadi dedim eşime biz bi hastaneye tedbir amaçlı gidelim, nolur nolmaz, baksınlar şu sancılara dedim.
Hastaneye gittik, karnımı gören hemşire sizin sancınız var zaten dışardan belli oluyor dedi. Ardından ebe geldi. Açıklığa baktı 6 cm açıklıkla gelmişim ben hastaneye . Ardından 7-8 cm açıklığa ulaştı. Epidural falan takmalarına zaman yetmeden beni doğumhaneye aldılar. Doğumhanede sanırım 3. ıkınmada bebeğim dünyaya gözlerini açtı. Son ıkınma bi tık zor gibiydi ama şimdiden unuttum gitti :)
Ebe her defasında acı eşiğin yüksekmiş dedi bana hep..
Sanırım doğum sancısını bilmeden hastanede değil evde yaşamış oldum. Çünkü gece 2 ye doğru hastaneye giriş yaptım ve 3 buçukta bebeğim dünyaya geldi:)
İçimde kabına sığmayan bir mutluluk var şu an. Allah herkese tek avazda böylesine çabuk ve acısız doğum nasip etsin
39+1 çabuk, pratik bir o kadar pozitif doğum hikayem
smnbr ay maşallah rabbim hepimize böyle güzel bir doğum nasip etsin🙏
Hayırlı olsun 💕💕💕
Son ıkınmada vajina mi ağrıyor bebek çıkarken yoksa karın ağrısı falan mı neden bir tık zor 🙈
Merhabalar ilk gebelik mi😊
smnbr Maaşallah böyle kolay doğum için yaptığınız bir şeyler var mıydı?
Miracleee
Çok teşekkür ederim. Yürüyüş yaptım ama beşbin üçbin adım şeklindeydi hep. Evde pilates topum vardı,onda çok vakit geçirdim. Bi de ev işlerimi hiçbir zaman aksatmadım. Temizlik e zaten hep yardımcı bi ablam geliyodu, temizlik yapmadım. Ama çamaşır asma, eğilme kalkma ( dikkat ederek) hep yaptım. Hiç kendimi esirgemedim o konulardan.
Busraalyaa
Evet ilk gebelik :)
Hilalaktscbk
Genel itibariyle kendimi işten güçten yürüyüşten kısıtlamadım diyelim :) bi de evde pilates topum vardı onun üstünde çok vakit geçirdim:)
Eddaa57
Belimde hiç hissetmedim inanın. Hep karnımda ve kasıklarımda hissettim. Yani ben hep kasıklarımda başlar bele vurur diyodum ama asla öyle bişi olmadı:)
Gece uyku sersemiydim. Onun verdiği bir güçsüzlük, ebenin açılmaya bakması için sürekli elle muayene etmesi ve sancılar hepsi bi araya gelince ıkınmaya takatim kalmadı ilk :) ama bebeğim benden güçlü çıktı:)
smnbr çok güzel bir doğum olmuş, analı babalı büyüsün yavrucak 💗 38+1′im 1 hafta sonra doğursam ne güzel olur 🥲
Çok güzel bi doğum yaşamışsın darısı başıma inşallah 🙏
LamiyaCetinkaya
Valla ben de 40 ta doğar bu bebek kesin diyodum, blraz erken davrandı :)
smnbr ne güzel maşallah geçmiş olsun darısı başıma çok korkuyorum inşallah kolay ve normal doğum olur dikisiniz oldu mu
Deryalina-
Allah herkese güzel doğumlar nasip etsin. İnş güzel geçer içinizi ferat tutun
Dikiş oldu . Yani kesi atmadılar ama bebiş gelirken yırtarak gelmiş bi yerleri :)
smnbr hayırlı olsun, Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah 🙏 hatırladığım kadarıyla sizin suyunuz fazlaydı herhangi bi sorun yaşadınız mı? Ben de 32+0 haftalık hamileyim bugün kontrolüm vardı doktorum suyun fazla dedi korkutmak istemiyorum ama kontrol altına alsak daha iyi olur dedi detaylıda da bi sorun çıkmadı şeker yüklemesi yaptırdım ondan da sıkıntı yok ama yine de bu suyu kontrol altına almamız lazım dedi. Canım sıkıldı sezaryen olmak zorunda kalırım diye tedirginim, tabi hayırlısı olsun ama normal olacakken de sezaryen olursa da üzülürüm.
Haticehrkc
Evet bende çok sınırda bi fazlalık vardı. 38.haftada bile doktorum suyun bol bu iyi bişey, bebek hareket halinde vs dedi. Endişe gerektiren bişi yok demişti.
Ondan mı bilmiyorum ama bebeğim biraz su yutarak doğdu. Dün sürekli amniyo sıvısı kustu. Sürekli bi öğürme halindeydi. Hemşireler çoğu bebekte olur bu, üç güne geçer dedi.
Doktorunuza güvenin ama içinizi de ferah tutun. İnş gönlünüze göre sağlıkla dünyaya gelir bebişiniz