Merhaba. Ben 11 haftalık hamileyim. Şuan sol kasıktaki damarımda tıkanma oluşmasından dolayı hastanede yatıyorum. Benim hikayem şu şekilde gelişti. Gebelik öncesi bel ağrısı bacak ağrısı olan biri değildim. 9.haftada sol kalçamdan bacağıma vuran hafif bi ağrı oldu. Gebelikte normal diye Ağrı kesici krem sürdüm ve geçti. Geçtiğimiz pazar günü temizlik yapmıştım. O gece bel ve kalça ağrım oldu. Ertesi gün krem ve yağlarla ovalayıp ağrıyı geçirdik zannettim. Temizlikte zorladım,sinir sıkıştı, kas gerildi ihtimallerini düşündük hep. Pazartesi sekerek yürümeye başladım. Salı sabah kasığımın orası acımaya kasılmaya başladı. Orayı yağladık yumuşasın diye sonra daha aşağı indi acı ve sertlik, orayıda yağladık bi süre sonra yine bi tık aşağı indi. O arada sağlık ocağına gittim sinir sıkışmasıdır muhtemelen dedi sprey krem falan verdi ama hiçbir işe yaramıyor. Ağrım pek olmadı ama çok acım oldu benim. Öyle öyle perşembe oldu. Benim bacak morarmaya şişmeye başladı. Sertlik kademe kademe aşağı inip sonra bi yana atlayıp tekrar yukarı çıkmaya başlayınca acile geldik biz. Sonrası apar topar yatış oldu. Kasıktan aşağı damar tıkanmış ve o gezen pıhtılarmış. Gün gün bacak hissimi kaybettim zaten. Dediğim gibi ağrı yok, az oldu zaten öyle devamlı ağrımadı, yer değiştirirken ağrıdı ara ara. Ama damarlar çok hasarlı şuan asla parmak ucuyla bile basamıyorum. Uzun süre basmamda yasak. Uygulayabildikleri tek tedavi kan sulandırıcı iğne. Uzun sürede onu kullanacakmışım. Kandan sürekli aptt ve d-dimer değerlerine bakılıyor. Hamilelikte bu değerler normalinden fazla çıkabiliyormuş doktorunuz o yüzden önermemiş olabilir. Ama mesela normal değer 0-550 arasıyken benimki 32bin küsür çıktı. Bin, iki bin oynadı diyelim ama bu kadar fark olursa illa belli olur bence. Şüpheniz varsa kardiyoloji bölümüne gidip test yaptırabilirsiniz. Yada kontrol amaçlı gitmekte fayda olabilir. Biraz uzun oldu ama benm sürecim böyle ilerledi. Pıhtı bebeğe de zarar verebilirdi ama bacağa doğru inince benim minnak sağlıklı çıktı çok şükür. Hepimize sağlıklı gebelikler sağlıklı doğumlar diliyorum. Rabbim yardımcımız olsun 🤲🏻