GlyEylul Merhaba arkadaşlar, gebelikte SMA test yaptıran var mı aranızda ya da yaptırmayan var mı? Doktorunuz nasıl yönlendirdi sizi
Gozdecaner GlyEylul gebelikte yaptırılmamasi Gerektiğini düşünüyorum sonuç olarak bebeğin bulundugu keseye müdahale ediliyor gebelikten önce sağlık ocağında yapilmadiysa eğer ve sma teşhisi vs konarsa kürtaj olmayı dusunmuyorsanjz doğumdan sonraki ilk testler beklenmeli
zeynonunannesiiii GlyEylul gebelikte hiç duymadım ama bebek doğduktan sonra topuk kanı alınıp yapılıyor zaten o test
Hulo2105 GlyEylul biz evleneceğimiz zaman yoktu bu test. Sürpriz bir hamilelik oldu mecbur öğrendikten sonra yaptırdık. 10. Haftamda sağlık ocağına gittik söyledik yaptırmak istiyoruz diye tamam dediler zaten. Eşimden kan aldılar. Sonradan yaptırmak saçma gelebilir ama o zaman 2-3 lü testte yaptırmasın kimse onda da hastalık çıkabilir sonuçta. En azından önceden bilmek önemli diye düşünüyorum. Doğumdan sonra öğrenmek daha mı iyi olur?
Aryayra GlyEylul eşiniz ya da siz kan verin sma taşıyıcısı mısınız diye. İkinizden birinin taşıyıcı olmaması yeterli. Eğer kan verende taşıyıcılık çıkarsa diğer ebeveynin de baktırması gerekir. O da taşıyıcıysa bebek %25 ihtimalle smalı doğar.
Ddyygg Gozdecaner biz daha 2 hafta önce eşimle yaptırdık öyle bir durum söz konusu değil. Sadece normal kan alıyorlar. Keseye müdahale durumu yok sağlık ocağında yaptırdık bizde. Sma testinin son 1 senedir olduğunu söyledi doktorumuz bize. Yani öncesinde böyle şeyler yoktu.
GlyEylul Gozdecaner çok kararsız kaldım doktorum herhangi birşey demedi ama bebekten sıvı veya kordondan parça alıolar sanırım yapılırken hamileyken
yilldizyilldiz Gebelikte yapılmasının bir anlamı yok bence. Öncesinde yapılmalı ki sorun varsa ona göre tedavi uygulanmalı ve gebelik düşünülmeli. Öncelikle eşiniz yaptırıyor onda varsa sizden de isteniyor. Sizinki negatif çıkarsa tedaviye gerek kalmıyor.
GlyEylul Hulo2105 evet biz evlenirken de yoktu şuan 9 haftalık hamileyim. Doktorum söylemedi ama ben kendim araştırırken gördüm. Hamileyken keseden sıvı alımı ve ya kordondan örnek alınarak yapılır yazınca tedirgin oldum
Gozdecaner Ddyygg hamile iken yapımından bahsediyor öncesini değilde sağlık ocağında yapıldığında da haberim yoktu öncesinde yapiyolar diye biliyordum anneye değil ama babadan alıyor olmalaari lazım sağlık ocağında ilk ve taşıyıcılık öğreniliyor bununla bebekteki için direk sıvıdan alinip bakılıyor ben bundan bahsettim
GlyEylul Gozdecaner Ddyygg evet gebelik durumunda keseden sıvı ve ya kordondan örnek alınarak yapılır yazıyor😔 doktorum yaptırın demedi ama bilemedim
Ddyygg Gozdecaner bende hamileyim cnm sma için kan verdiğimde 7 haftalikti. Sağlık ocağındaki doktorumuz yaptı sadece kan aldılar. Eğer her iki taraftan daha önce kan alinmadiysa bu durumla ilgili. Anneden ve babadan alıyorlar
Ddyygg GlyEylul bende 9 haftalık gebeyim cnm. Bizim sağlık ocağında ki doktorumuz istedi. Eşimden ve benden kan aldılar hepsi bu herhangi başka bir işlem yapmadılar. Sanırım artış gösterdiği için sağlık bakanlığı böyle bir uygulama başlatmış.
Gozdecaner GlyEylul ya bu sadece taşıyıcı çıkarsa eşiniz yapilacak birşey endiselenmeyin baba taşıyıcı çıkarsa anneyede kan testi yapiliyo taşıyıcılık var ise bebekte SMA tanısı için parça alinimi veya amniyon sivisina bakımı isteniyor o direk hastalık teşhisi için
Hazall23 GlyEylul özel bir kliniğe gidiyordum o dönem. Sağlık ocağına eşim ile birlikte kan verecektik doktorum öyle söyledi çünkü ama yanılmıyorsam son 2 yıldır evlenirken devlet bun taramayı erkekten aldığı kan ile yapıyormuş zaten. Yani sma taşıyıcı erkek oluyormuş. Kan vermek için gittiğimizde evlenirken bu yapılmış sadece raporunuzu veriyim temiz çünkü dedi sağlık ocağında ki doktor