Merhaba kızlar doğum yapalı 2 gün oldu ancak yazma fırsatım oldu. 21. Haftada yapılan detaylı ultrasonda damar darlıgı nedeniyle gebelik tansiyonu riski olabilir dendi ve gerçekten 29. Haftadan sonra tansiyonum cıktı alfamet ve adalat ile 36 ya kadar beklemeye cabalayalım dedi doktorum.
- Haftada bebeğim ters dönerek dogum pozisyonunu aldı fakat tansiyon riskindedolayı normal dogum zor gibi gözüküyordu . Bu pazartesi kontrolümde artık doğuma alması gerektiğini tansiyonun düşmediğini bebeğinde beslenmesini engellediğini söyledi ve çarşamba günü için sezeryan günü verdi. 36+5 haftalıktık.
Neyse doğum günü 9 da hastaneye yatısım yapıldı kan değerlerim düşük oldugu için ekstra kan ayırtıldı testler yapıldı vs saat 13.00 gibi beni alarak ameliyat haneye indirdiler gerçekten tek korkum tansiyondan dolayı genel anestezi olmak ve bebeğin küveze girme ihtimalıydı.
Sürekli salavat çekip dua ettim spinal anestezi yapıldı 5 dakika geçmeden tamamen bel altı uyustu. Fakat tüm cekmeler dikmeler hareketle konusmalar hissediliyor duyuluyor hissettikçe tansiyonum düştü ve midem bulandı 3 kez bulantı ignesi yapıldı ve 13.10 da bebeğim doğdu. 5 dakika içinde doğum gerçekleşti. Tansiyonum normalin aksine hep düşük seyretti ve cok kanamam olmadıgını cok iyi geçtiğini söyledi doktorum. 30 dk kadar dikme temizleme vs sürdü 13.45 gibi odamdaydım burda okuduklarımdan yabıma kahve ve cikolata vs almıstım ve baş ağrısı riskini okumustum.
⅔ saate spinal etkisi geçti ve acılar normal olarak başladı . Akşamında büyük ihtiyacımı karşıladım. Zaten acıdan cok ara ara giren gaz sancıları insanı mahvediyor . 6 saat sonra yürütmek için gelindi gerçekten biyerdrn kalkması veya oturması çok can yakıcı dayanması zor oluyor .
Ama beklediğimden cok cok iyi geçti bu kadar dayanıklı olmam ve aynı gün içinde gaz etki vs yasamıs olmam doktorumu bile şaşırtı.
Sütümde hemen geldi emzirebildim . Bebeğin kilosu kücük oldugu için sık sık emzirme ve seker kontrolü yapıldı. Ve 2. Günü akşamı doktorum istersem cıkabileceğimi ama kalmamında iyi olabilecrğini söyledi iyi hissettiğim için taburcu oldum.
Gerçekten muhteşem bir his, tarifi yok, o kokusu, minikliği, ağlaması, her anıyla acılarınızı unutacağız bir duygu.
Rabbim herkesin yardımcısı olsun, yavrularımızı sağlıcakla büyütelim🩵🙏🏼
Maşallahınızı alırız🧿