Kesinlikle önce moralini bozma derim. Benim de son adet tarihim 20 aralıktı. 22 ocakta öğrendim. Gittiğim hastanede betam 242 çıktı.2 gün sonra 800 2gün sonra cuma günü 3000 çıktı.Sonra başka bir hastaneye doktor kontrolüne gittim keseyi göremedi pazartesi gel bakalım dedi. Pazartesi gittiğimde betanın 6000lerde olması gerektiğini söyledi ve karından bakınca keseyi göremedi. Sonra vajinal baktı, orada gördü ama dış gebelik olabilir dedi. Başka bir doktoru çagırdı o da dış gebelik dedi. Sonra kadın dogum radyolojisine gönderdiler oradaki doktor geç döllenme -erken gebelik tanısı koydu, rahmin için de ama çok küçük 1 hafta geriden geliyor çünkü geç yumurtlamışsınız korkulacak bir şey yok yine beta verelim dedi betam o hastanede ilk kez verdim 3900 çıktı ardından dış gebelik diyen doktor o zaman saglıksız gebelik düşecek, hemen iğne vuralım dedi biz istemedik istemeyince de iki gün bekleyelim ama anneye bir şey olursa kanama geçirritse kürtaj yapmam gerekecek bu da hasar bırakabilir dedi. Bütün moralimizi bozdu. Biz bu zamana kadar betayı hep başka yerde verdik burada ilk kez verdik makinelerden fark eder mi dedik milyonda bir ihtimal bu kesinlikle ya dış gebelik ya saglıksız gebelik dedi. O kadar strese sokup üzdü ki bizi. Sonra ilk kan verdiğim hastaneye gittim aynı gün betam 8000çıktı. O hastanedeki doktora muayane oldum.Doktor vajinal muayenede keseyi gördü ben de daha cok kucuk oldugunu düşünüyorum. Buna sağlıksız gebelik veya dış gebelik diyemeyiz bekleyelim dedi. 4 gün bekledik, 4 gün sonra başka bir doktora gittik karından keseyi gördü.5-6mm çok küçük geç yumurtlama dedi.O kadar stres oldum ki ilk doktorun suratıma pat pat dış gebelik bu, iğneyle düşürmemiz gerek yoksa kürtaj yapıcaz demesi o kadar stres etti ki beni. Ben çataldayken asistanı karşımda türk kahvesi yapıyordu öyle düşün. İçli içli ağladım hakkımı da adla helal etmiyorum. Stresten kanama geçirdim bir gece hastanede yattım şu an da progestan kullanıyorum. Normalde 7 haftalık olması gerekiyor ama biz 6dayız. salı gününü bekliyoruz. Yeni doktorum sadece kesenin yavaş büyüdüğünü, sağlıksız olabileceğini söyledi.salı günü gittiğimde sağlıksız derlerse progestanı bırakıcam düşük yapmam gerekicek her şey allahtan kabul ettim ama sana önerim asla ve aska tek doktorla kalma eğer sağlıklıysa gebeliğim ilk gğn doktor bilinçsizde bebeği düşürcekti. Sakin kalıp bekle ve buradaki olumsuzlara kulak asma çünkü herkesin gebeliği farklı ben bunu yaşadıktan sonra burada yazı okuyup kendimi daha cok strese soktum ve kanama geçirdim. İnşallah her şey gönlünce olur, Allah hakkında hayırlı olanı sağlıklı olanı versin.