Bsk2101 Merhabalar 43 günlük bir anne olarak ben de doğum hikayemi sizlerle paylaşmak istedim. Burada çok doğum hikayesi okuyup cesaretlendim belki ben de içlerinizden birine aynı etkiyi yapabilirsem ne mutlu bana. 12.11.2018 günü 40+1 de geldi benim kızım. Rahat bir hamilelik geçirdim. Bulantılarım oldu ama hiç kusmadan 13.haftamda son buldu. Biraz kilo ile hamile kalmıştım o yüzden gebelik şekeri olur mu, tansiyon olur mu diye çok korkuttum kendimi ama rahat olun evet kilo bir risk ama siz ne kadar rahat ve mutlu hamilelik geçirirseniz zorlu süreçlerden geçme ihtimaliniz de o kadar düşük oluyor bence. Neyse gelelim doğum hikayeme 35.haftalardan itibaren başlayan çatı ağrılarıma rağmen 40 hafta olmuştu 2cm açılma harici ne gelen vardı ne giden. Doktorum 40+1 de 12 kasım pazartesi günü kontrole çağırmıştı. O gün de aksi gibi eşim çalışıyordu nasılsa hemen doğum olmaz sen izin alma ben annemlerle giderim bir şey olursa çıkar gelirsin demiştim. Çünkü her hafta gittiğimizde elimiz boş bir sonraki randevuya kadar beklemek için dönüyorduk. Kontrole gittk doktorum hemen sen hala doğurmadın mı gel bi seni uyaralım doğumu başlatalım dedi ama öncesi bi bakalım hanfendi ne kadar olmuş dedi ultrasona aldı. Bir baktık ki bizim kız koca kafa olmuş 42 hafta ile uyumlu çıkıyor kilo 4 kilo üstü suyum baya azalmış ve kafası çatımla uyumlu değil. Doktorum seni riske atıp da bu saatten sonra eve yollayamam hemen yatış veriyorum dedi. Ben de zannediyorum ki beni yatıracaklar yarın sabah doğum için suni sancı verecekler falan. Ama durum riskli gözüktüğü ve haftamı da tamamlamış olduğum için sezeryan olacakmışım. Beni aldı bir telaş eşim de yanımda yok. Yatış işlemleri yapıldı hemen ameliyata aldılar eşim yetişemedi bile o biraz üzdü beni keşke çağırsaydım gelseydi dedim. Ameliyathanede spinal anestezi uyguladılar burada okuduklarımdaki gibi iğneyi hissetmedim bile çok saniyelik bir şeydi. Sondayı da ben uyuştuktan sonra taktılar. İğneden sonra hemen tatlı bir uyuşukluk hissi geliyor zaten sonra hemen ameliyatı başlattılar 16.20 randevu saatimdi 16.59 da kızım doğdu. Görür görmez bir ağlama geldi bana inanamıyordum çünkü herşey o kadar ani olmuştu ki. Kızımın kontrolünü yaptıktan sonra havluya sarıp yanıma getirdiler o sırada ağlıyordu ama yanağı yanağıma değdi anda susup bana bakması ile ona aşık olmam aynı ana denk geldi 😍 kızımı hemen hazırlayıp odama göndermişler ondan sonra en fazla 15 dk durmuşumdur ameliyathanede ama bitsin de kızıma kavuşayım diye beklerken saatler gibi geldi açıkcası. Sonrası çok güzeldi odama çıktım kızıma kavuştum. Minik kuşum aynı babasıydı video çekmişler ayy kocamı doğurmuşum diye tepki vermişim 😂 işin bir diğer tirajikomik tarafı eşim yetişip gelene kadar ben kızımı kucaklamıştım bile odaya girdiğinde kucağımda kızımla babasını bekliyorduk. Şok oldu tabii o anı hiç unutmayacağım 😂 son olarak işin cesaret verici kısmına gelirsem hamileliğin en başından beri sezeryandan çok korktum ama hep en hayırlı şekilde olsun doğumum diye dua ettim. Aslında korktuğum gibi de değilmiş. Biraz bünye meselesi belki ama uyuşukluk hissi geçtikten sonra hemen ayağa kalktım ilk kalkış bile korktuğum gibi değildi. Hemen yürümek gaz çıkarmak için çok önemli. Hastaneden ertesi gün çıktık ve ben bebeğimle hemen kendim ilgilenmeye başladım. Biliyordum ki ayy ağrım var ay bana baksınlar çocuğa baksınlar diye hasta psikolojisine girersem toparlayamayacaktım. Size de tavsiyem kendinizi o şekilde telkin edin bebeğime ben bakabilirim, iyiyim, güçlüyüm diyin. Ameliyattan bir hafta sonra ağrılarım bitmiş kendimi toprlamıştım. Kızımı da emzirdim o konuda da sakın gözünüz korkmasın, doğru yönlendirme ile sezeryan ya da normal doğum arasında süt gelmesi açısından bence fark yok. Önemli olan emzirmeniz konusunda hastanenin desteği. İşte benim hikayem bu. Kontrole diye gidip süpriz bir şekilde kızımı kucağıma aldım. Darısı burada bekleyen hamilelerin başına ♥️
Mel53 Bsk2101 Allah analı babalı büyütsün inşallah. Doğru emzirmede hastanenin desteği derken😬😬🤔 bazen hemen gelmiyormış ama sezeryandan sonra süt, bu doğru değil mi? O zaman öyle bi durumda hastanenin yapabileceği yine de bişe oluyor mu
Necla06 Bsk2101 bende senin gibi sezeryandan korkanlardanim 😐 ama hep hayırlısı neyse o olsun diye dua ediyorum 🤲 rabbim analı babalı büyütsün kızını darısı da bize olsun insallah 😍