Merhaba, doğum anında, gebelik süresince ya da bebeklik çağında hiçbir şey görülmese bile yapılan çalışmalar; anne karnında sigara dumanına maruz kalan çocukların ilerleyen yaşlarında bağımlılığa yatkınlığı olduğunu gösteriyor. Ben de çok uzun yıllardır bağımlıydım. Hamileliğimden şüphelendiğim anda him azaltmayı denemeden doğrudan bıraktım. 4.-5. Haftaya tekabül ediyor. Tabii böyle kolayca bıraktım diyorum fakat çok zorlandım. Bıraktıktan birkaç gün sonra akupunktura başladım. Bana çok iyi geldi. Yaklaşık iki ay boyunca haftada 2-3 kez iğnelerim takıldı. 20 dk tüm vücudumda iğneler oluyordu, o anlar beni çok rahatlattı. Daha sonra aklıma sigara geldiğinde ( ki başlarda her an ) kulağımdaki iğneleri uyarmamı söylemişti doktor. Belki plasebo etkisidir ama benim için kesinlikle işe yaradı. Bu arada pek çok iş arkadaşım sigara içiyor. Onlarla olmanın beni zorlayacağını düşünüyordum ama aksine kısa süre sonra kokusu bile rahatsız etmeye başladı. Şu an 27. Haftadayım. Lütfen “sigarayı bırakmak sizi strese sokar , stres bebeğe daha çok zarar verir” düşüncesini biraz zorlamaya çalışın. Sigarayı bırakınca en fazla 2-3 hafta stres yaşayacaksınız ama diğer yanda hep vicdan azabı ve korku var. Sözün özü umarım herkes bırakabilir. Akupunkturu da şiddetle tavsiye ediyorum. Genel olarak stresi de dengeliyor ve ilk trimesterin zorluklarında da kolaylık sağlıyor.