Elf0241 Hanımlar merhaba. Bebeğim 19 aylık ve her zaman kardeşi olsun istedim. Ama henüz küçük diye korunduk uzun zamandır. 2 aydır yumurtlama günlerimi takip ederek deniyorum tutmadı. Amh değerimde düşük 1.08 çıktı. Doktor emzirdiğim için hamile kalmamın zor olduğunu söyledi ve amh da düşük olunca hepten çok zor dedi. Memeden kesmemi söyledi direkt. Bende kıyamıyorum şunun şurasında iki yaşında 5 ay var. Biraz uzun oldu ama sorum şu emzirirken isteyerek hamile kalanlar var mı aranızda? Kaçıncı denemenizde oldu.
Gizyy Elf0241 emzirirken kaldım tek seferde . Olmaz diye düşünmüştüm kızım 13 aylıktı. Şu an 14 haftalık hamileyim bi 10 gündür falan emzirmeyi kestim
zumraninannesii Elf0241 ben kaldım kızım 1 yaşına girmeden hamile olduğumu öğrendim o insandan insana değişiyor ben kalacagimida düşünmedim açıkçası ama baktım kalmışım emzirirken 14+5 haftalık hamileyim şimdi sütten kestim kizimida
Elifinannesi5454 Elf0241 bnm bı akrabam ilk kızını 1 yasnda emzırrken hamıle kaldı kızı dogdu emzrme donemnde tekrrdan hamıle kaldı suan 3 cu cougunu beklıo bn engel olcagnı dusunmyrm
Eslem2112 Elf0241 yani istiyerek olmadı bizim ama emzirme korumuyor ben korunmama rağmen kaldım kızım da 20 aylıktı
Kedilibebekli Benim ilk bebeğim 10 aylıkken ikinci bebeğe hamile kaldım. Ama emzirmeyi kesmedim, doğduktan sonra bile ikisini de emzirdim 10 ay boyunca. Yani emzirirken hamile kalınabilir ve hamileyken de emzirilebilir 🌿
Elf0241 Kedilibebekli ne güzel olmuş darısı başıma. Evet emzirirken kalınabiliyor ama prolaktin değerim çok yüksek olduğu için zor kalınıyormuş. Merak ettim bende.
gokay34 Ben ilk oğlum 13 aylıkken hamile kaldm emzirmeyi kesmedim ama düşük yaptım 11 haftalıkken sonra 22 aylıklen memeden kesme aşamasında hamile kaldım 2. Oğlumu doğurdum şimdi 20 aylık oldu ikinci oğlum ve sanırım yind hamileyim sadece geceleri emiyo 2 kere falan inşallah hamile değilimdir diyorum test yapacam haftaya
Elf0241 gokay34 merak ettim bende hamile olup olmadığınızı😄 benim kızım meme bağımlısı gece gündüz her an sürekli emiyor prolaktin değerim çok yüksek çıkıyor bırakmadan çok zor dediler. Artık 5 ay oldu olmadı sonra bıraktırırım kısmet
Elf0241 Gizyy ah ne güzel denk gelmiş. Beraber büyürler ne güzel. İnşallah bende yakın zamanda kalırım bu ay 3. denemem olacak ilk kızım ilk denemede olmuştu
Yakannes Her ay sağlıklı çiftlerde bile hamilelik oranı yüzde 25 oluyor. Akışa bırakın ve anne sütünden mahrum etmeyin. Nasipte ne zamansa o zaman olacaktır.
Elf0241 Yakannes teşekkür ederim yanıtınız için. Bende öyle düşünüyorum yani diğer bebeğim için ilk bebeğime haksızlık etmek istemiyorum henüz bana ihtiyacı var 2 yaşını doldurana kadar devam. Olursa olur o sırada olmazsada memeden kestikten sonra tedavi olmam gereken bir şey varsa ona bakacağım.
gokay34 Elf0241 24 şubatta adet görmem gerekiyor en erken heralde kanda belli olur haftaya kan versem çıkar mı bilmiyorum hayırlısı diyorum artık
Elf0241 zumraninannesii teşekkür ederim bende en azından 2 yaşına kadar emzirmeyim olursa olur olmazsa sonra düşünürüm kafasına girmeye çalışıyorum.
zumraninannesii Elf0241 düşünürsen olmaz bırak ben hiç ihtimal vermedim olacağına sonradan kısmet oldu
Elf0241 Elifinannesi5454 maşallah😊 normalde çok engel olmuyor tabi ama prolaktin hormonun yüksek olması biraz zorlaştırıyor hamile kalmayı. Arkadaşınızın nasibi varmış maşallah
Yodamom Elf0241 Şuan süt kuzusu o. Hemen kardeşi olmak zorunda değil vakti geldiğinde illaki olur kardeşi.Birkaç yıl daha kardeşe değil size ihtiyacı olacak zaten
Elf0241 Yodamom evet canım benim öyle zaten ama benim amh değerim düşük yani yumurta rezervim az o yüzden beklemeden denememi söylediler. Nasip artık 5 ay daha emzireceğim yani planım o. Hayırlısı olsun
sseda0 Elf0241 canım kendi fikrimi söyleyeyim. Bence 19 ay bir bebeğin emmesi için gayet yeterli bir süre. Annem beni de 1.5 yıl emzirmiş. Ben de kendi çocuğuma bu şekilde düşünüyorum. Tercih sana kalmış tabii ki ama bence yavaş yavaş bıraktırabilirsin. Dünya sağlık örgütü 2 yıl olmalı diyor. Bir bildikleri vardır tabii ki. Ama bu benim görüşüm.
Elf0241 sseda0 evet canım birde benim kızım bağımlı gibi ek gıda yemiyor doğru dürüst o yüzden ekstra zorlanıyorum. Birden bırakırsa travma kalır diye korkuyorum azaltarak bıraktırmayı deneyeceğim.