Arenimoo işin aslı söyleymiş; sağlık bakanlığı dr.lara baskı yapiyormus illa fetal DNAya yönlendirin diye, o yüzden bu yıllarda aşırı bir fetal DNA lafı duyuyoruz.eskiden aa çocuğun ikili testinde risk çıkmış yurtdışına test yollamışlar diye olağanüstü bir durumdu bu. Şimdi daha ikili yapmadan buna yönlendiriyorlar.
Ben 40 yaşındayım, down riski haliyle yüksek çıkıyor ama daha 9.haftada başladı Dr fetal DNA diye, dedim ben evladimi aldırmam gerek yok ama her kontrolde ısrar ediyordu. İkiliyi yapın risk cikarsa düşüncem dedim. İkiliyi yapmicam sana normalde ama sırf sen istiyorsun diye yapalım diye lutfetti. O gün benden fetal DNA hakkında bilgi verildi ama yaptırmak istemiyorum diye imza bile aldı, İkili de risk sadece yaş kaynakli 1/475 gibi bişey çıktı. Yine tutturdu fetal de fetal.
Başka dr.a gittim. Fetale gerek yok madem doguracaksin ama peronatolojiye git iyice bir kontrol etsinler dedi.simdi o randevuyu bekliyorum.
Yani benim gibi sen de fetal DNA aşığı bir dr.a denk gelmiş olabilirsin. İkili test yapılmadan, ikilide risk çıkmadan, fetalde çıkacak down sendromu sonucunda bebegini aldırmayi düşünmüyorsun fetale ben para tuzağı ve anne üzücü bir olay olarak bakiyorum