Bhrdgan Mstfmom keske banada doğunca gecer deseydi yada gecici bişey dedeydi sadece negatif konusması canımı sıktı zaten
Bhrdgan poncikkk amin inşallah sağlıkla gelsin bebişlerimiz ya tedavisi olan bişey olsa bile o kadr üzünülmez ama böbrek alınması down sendromu bunların tedavisi yok insanın elinde olmuyor üzülüyor
nih Bhrdgan ikili testim risk çok düşük çıktı, detaylıya 20. haftada girdiğimizde bir böbrek sınırda denildi, 32. haftada tekrar detaylıya girdim böbrek normal boyutuna dönmüş denildi. Erkek çocuklarda oluyormuş genellikle
Saba00 Bhrdgan benim iki çocuğumdada vardı çok stres yapmıştım bende hatta doktorum önemli olmasığını son aylarda yada doğumdan sonra geçeceğini söyledi doğuma iki ay kala geçmişti downla alakası yok
Birisi00 Bhrdgan Aynen oyle. Bana diyor erkek bebeklerde de oluyo cogunlugu doguma kadar geciyor. Gecmezse de dogumdan sonra geciyor diyolar. Ama bazi downlu bebeklerde de olabiliyor bu diyolar gelde sinirin bozulmasin
poncikkk Birisi00 Gebelik suyunuz fazla mı bazıları bunu ona da bağlıyor hem böbreği büyük olup hem de down sendromu olabilir diye ama bazende hiç bir şey yokken o şekilde doğan bebeklerde var
Birisi00 poncikkk Hayir bebegin suyu gayet yeterli. Bana zaten suyu yeterli olduğu icin bobreklerinin calistiginida söylüyorlar. Ama bazi down olan bebeklerde bobrek genislemesi görülüyor su aldirmak ister misin dediler hayir dedim. Detaylida ve riskli gebelige ilk gittiğimde baska hicbir sorunu cikmadi. Ekokardiyografi bile cekmisler. Bobrekleri biraz küçülmus ama bu sefer bagirsakta minik minik pariltilar var dedi ozel doktor ama korkma yediklerinden ve içtiklerinden de olabiliyor dedi. İkili uclu testlerim de sorun cikmadi. Bebegin burun kemiği de olusmus
Birisi00 poncikkk Aynen zaten saglikli bebeklerde de bu belirtiler oluyor yani. Cevremde basina gelen de var bobrek genislemesi olarak. Cocuklar sapa saglam
merve_alan04 Bhrdgan bana da yaklaşık 10 gün önce dediker. 22 . 2 günlük şu an. Hemde sınırda dediler 6 ml diye. Ben kafaya takmadım hiç. Başka hastaneye gittim tamam takip edelim dedi gel bide biz bakalım dedi ve 3ml çıktı olması gerektiği gibiymiş. Tavsiyem başka bir hastaneye daha git
Bhrdgan merve_alan04 özele gitmiştim randevu alablirsem devlete gidicem bide şu randevu sıkıntısı olmasa devlete gitmek istiyorum hep ama cok sıkıntı işte
buseyusuf27 Bhrdgan korkma cnm bnmde kardesıme down dedıler karnından su bıle aldrdı annem ama sukur bebek saglıklı doğdu işte bobregınde bırınde buyume vardı kardesımın bellı aylarda kontrole gıdıp ultrasyona gırıyor takıp edılıyor suan bı skntı yok sukur korkma doktorlar her ıhtımalı dusunup soylüyolar halıyle