Ben 10 yıl önce açılmam olmadığı için spinal (belden aşağı uyuşturma) sezaryen oldum. Kısa sürede ayaklandım, sonrasında evet baş ağrısı oldu ama kafein almam gerekiyormuş onu almadığım için olmuş. Kafein aldıktan sonra geçti. Sonrasında da ne sezaryen yeri ağrısı ne bel ağrısı ne baş ağrısı bi sorun olmadı.
2 yıl önce genel anestezi ile başka ameliyat oldum. Narkozdan uyanırken kusma falan olmadı ama ona rağmen çok zorlandım. Ve kalıcı bir baş ağrısı oldu. Ağrı kesici almamak için sürekli kahve içiyordum, kafein bağımlısı oldum resmen. Gebelik nedeniyle o kadar içemiyorum da şimdi, çok zorlanıyorum.
Yani burada öyle yapma böyle yap diyenlere göre hareket etmeyin. Varis dolayısıyla sezaryen gerekliliği olursa zaten doktor normal doğuma zorlamaz sizi. Gerekli tıbbi bilgiyi verir. Ki Allah korusun ters bir şey olma durumunda böyle büyük hastaneler daha donanımlı ve daha tecrübelidir.
Ben ilk doğumumu özelde yapmıştım ama 10 yıl önce özeller böyle ticarethane gibi değildi ya da bana öyle denk gelmedi. Sonraki ameliyatımı da İstanbul’un en lüksü diyebileceğim bir özelde yaptım ve memnun kalmadım maalesef. O yüzden durumum müsait olduğu halde şu an devlet hastanesi olabilir diye düşünüyorum doğum için. Ancak çok tecrübeli bir doktor bulursam ve hastanenin de paradan çok sağlığı düşündüğünü görürsem özele geçmeyi düşünüyorum.