Airsoft Merhabalar, Asgari ücret agi dahil 2,020 tl oldu net.Peki şimdi çalışan anneler doğumdan önce 2 ay doğumdan sonra aldığı 2 ay toplamda 4 aylık işgöremezlik rapor doğum parasını 4x 2,020 tl olarak mı alacak ? Yani 8,080 tl Ayrıca 359 tl ve süt parası dahil 8.500 tl gibi bir rakam çıkıyor.
fatmanurkantar Airsoft alacağımız rapor parası aldığınız maaşın tamamı değil 3-2si ve mesela ben dün izne ayrıldım son üç aylık maaşımın brüt 3\2si yani aldığınıza göre hesap yapacaklar kesintileri bir tık fazla oluyor zaten internette hesap yapan yerler var 170i boşuna aramayın onlar zerre bişey bilmiyor sanki önünde bir kağıt var ona göre hesap yapıyor tanıdığınız muhasebeci var ise o hesplamanızı yapar yada çalıştığınız iş yerinin muhasebesi falan bu paraların dışında çocuk parası süt parası alıyorsunuz bide
fatmanurkantar Airsoft bide rapor paranız şu şekilde yatıyor Doğum öncesi 8 hafta ya yada ben uzattım mesela 3 hafta izin kullanacağım Doğum yaptıktan sonra -1 ay 1.5 ay içinde- Doğum öncesi paranız yatıyormuş ardından Doğum sonrası raporunuzun bittiği günden sonra yine -1ay 1.5 ay sonra- kalan yatıyormuş ben toplu yattığını sanıyordum görümcemin iş arkadaşları yakın zamanda yaptılar onlara bu şekilde yatmış asgari ücretli çalışan onlarda
visnelibrownie Airsoft belli bir miktar kesinti yapıyorlar tüm maaşınızın toplamını alamıyorsunuz maalesef
Airsoft Meral28 4 ay'lık maaş toplu mu yatıyor ? Asgari ücretli çalışan bir anne her hangi bir kesintiye uğruyormu rapor parasında ? Bunları öğrenmemiz gerek :)
Airsoft @fatmanurkantar @Yesimustafa Anlaşıldı yani 2,020 tl yerine ortalama 1.500 tl x4 6 bin tl oluyor hemen hemen.Süt parası ve doğum parası ile beraber 6.500 tl hemen hemen.
Hevii Airsoft ya bende çalışıyorumda maaştan maaşa değişiyor değil mi çünkü benim maaşım çok daha yüksek , bide bunun için süreç nasıl işliyor bi bilginiz var mı
fatmanurkantar Hevii son üç ay aldığınız maaşın 3\2s hesaplanıyor ama hesabınıza yatandan hesap etmeniz gerekiyor brüt mü net mi tam anlamıyorm onu ama hesaba yatan son 3 aylık maaşınız
Ssseval Hevii detaylarını çok hatırlamıyorum ilk doğumumda almıştım bankaya yatmıştı. Muhasebeciler detayını daha iyi biliyo. Şimdi bende hamileyim ne kadar alıcam bilmiyorum
Saracn Merhaba hanımlar, 4A hizmet dökümünüzdeki son 3 aylık brüt maaşınızın 3 te 2 sini 16 hafta olarak hesaplayarak alıyorsunuz yani brüt 3 aylık maaşınızın toplamını 90 a bölüp günlük maaşınızı bulup 112 gün izin sürecinize çarparak alacağınız parayı hesaplayabilirsiniz ☺️☺️
Findix Saracn Ben dediginiz gibi hesapladım ama 10 bin küsur falan çıkıyor 😂 bu pek mümkün değil bence ya vermezler o kadar bu hesaplama şekli doğru mu acaba benim son 3 ay brüt maaşım 2724 tl e devlette
Ssseval Findix ben çarptım sizin 3.360 çıkıyo😂 sen nasıl 10.000 çıkardın 😂 3.000 den fazla olması gerekiyo diyede biliyorum . İkimizde yanlış mı hesapladık
Findix Ssseval asgari ücretli bile 5 bin lira alıyor benim maaşım yüksek sen nasıl 3 bin çıkarttın 😂 arkadaşım muhasebeci hesaplattim 6.500 civarı birşey çıkıyor +300 cocuk parasi +149 tl sut parasi 7 bin falan alabilirim heralde neyse öğrendim 😂
Findix Ssseval yani şöyleymiş 3 aylık brüt maaşın toplamını 90 bölüyoruz çıkan rakam günlük ücretimiz bununda 3te 2sini buluyoruz benim 60 çıktı bunuda 112yle çarpıyoruz rakam çıkıyor 😂