ssahin22 surecimiz benzer. Eşimin toplam spermi 1bucuk milyona yakın, varikoselde mevcut. Bizde doktor ameliyata gerek yok geç kalmışsınız dedi başka doktorlara da gittik hepsi aynı şeyi dedi yani ameliyatin etkisi en fazla %2-5 olur dediler. Oylelikle tüp bebek serüvenine başladık. 4 yıldır tedavideyiz tüp bebekle 3 kez gebelik kaybı yaşadım. Varikosel seviyesi önemli ameliyat için. Ultrasonla bakılıyor bizim grade 4 yani varikoselin son evresi. Siz öncelikle ultrason ile varikoselin boyutuna baktirin eğer ki 1 2 seviyelerindeyse ameliyat ise yarar. Yazan arkadaşların çocuğun mesajlarını okudum mucize hikayeler elbette var hepimiz inançlı insanlarız ama şu gerçeği de unutmamak gerek sperm çok ayrıntılı bir durum, yani hareketli sayısı hareketsiz sayısı spermin morfolojik baş kuyruk şekilleri vs vs hepsi önemli. Yani 1 milyon sperm vardır hepsi hareketidir morfoloji iyidir doğal olma ihtimali vardır ben yani uzun süredir bu tedavide olan biri olarak cok polyanna olamayacağım malesef. Ama hiç değilse tedavi var tüp bebek olarak. Ve size tavsiyem tüp bebek yaptirmayi dusunurseniz genetikli yaptırın. Benim 4 denemede genetiksiz 5.gun embryolari olmasına rağmen 1 tane gebeligim sağlıklı ilerliyordu onu da 22 haftalik kaybettim. Diğer 2 gebeligimi 8 haftalık kaybettim kürtaj oldum. Allah var yol dikenli ama inancımız tam.