Merve1414 bence 2 normal doğum yapmış, sezaryen yapmamış biri olarak sezaryen hakkında söylemleriniz çok çok yanlış. Yaşamadığınız şey hakkında zor veya kolay diye bir yorum yapamazsınız neler yaşandığını bilmiyorsunuz çünkü. Bu söylemleriniz zorunlu sezaryen olacak birilerini korkutabilir. Normal doğum yapıp günlerce oturamayan çok fazla yırtığı olan tanıdıklarım var. Ben zorunlu sezaryen oldum 10 gün önce aynı gece rahatça kalkıp yürüdüm oturup kalkmamda zorlanma olmadı bebeğimi de rahatça kucağıma aldım. Hastanede yanımda annem kaldı fakat tüm gece kalkıp kendim ilgilendim mesela. Herkesin doğumu farklı, yaşayacağı süreç farklı, vücudu ve kaldırabileceği yük farklı. Ben bir destekçiye ihtiyaç duymadım duymuyorum da çamaşırımı da kendim atıyorum, evini de kendim silip süpürüyorum bebeğime de rahatça bakıyorum. Sezaryenin 2. Günü eve geldiğimde 4 kat merdiven çıktım mesela zorlanmadan geldim kendim eğilip çamaşırımı attım. O yüzden bu tarz konularda genel bir yargıds bulunmayın. Burada benim gibi bir sürü kolay atlatan insan var. Bünyeden bünyeye değişir. İki doğum da kolay değil ikisi de çok zor. Size normal doğumu kötülemiyorum yanlış anlamayın. Aksine sonuna kadar zorunlu olmadığı takdirde herkes normal doğum yapmalı.