Elif_49 Yumurtlama dönemi adet bitiminden 14 sonra mi oluyor , Adet biter bitmez yumurtlamaya daha mı yakınim 😏 bu ayrımı pek yapamıyorum ,
Busra61CN Elif_49 ovulasyon testi ile takip edebilirsiniz aslında. Bende adetden 14gün sonra sanıyordum meğersem adetden 4 5 gün sonra yumurtlamam oluyormuş ben değişiyor diye düşünüyorum
Churcill Elif_49 bunu en net ovulasyon testiyle bilebilirsiniz. Onun dışında akıntı durumunuz da fikir verebilir. Bazı aylar yumurtlama olmaz bazı aylarda adet sonrası olunur. Eğer adetiniz düzenliyse 28 günde birse 14. günde olur deniyor
bogurtlenlirecel Adet bitince o ay yeni yumurta oluşmaya başlıyor. İlk olarak ay ayki yumurta foliküllerinden biri seçilme uğruyor seçilen yumurta gün gün büyümeye başlıyor. Yeterli büyüme olunca da çatlama oluyor bu süreç adetin 1. Gününü 1 kabul edersen yaklaşık olarak 15. 16. 17. Günlere denk gelmiş oluyor. Bu herkesin kendine özeldir ve döngü uzunluğuna da bağlı bir durumdur
bogurtlenlirecel Uygulamalardan aşağı yukarı bir zamanı tahmin edebilirsiniz tam gününü bulmak için ovülasyon testi kullanabilirsiniz