Size biraz hikayemden bahsetmek istiyorum kızlar..
Ben evleneli 4 yıl oldu. Ve 4 yildirda çocuk düşünüyoruz. Neyse 6 ay korunmasız ilişki olunca gebe kalamadim dedim ki yine de bı rutin kontrollerden geçeyim ne olur ne olmaz diye hastaneye gittim bı kadın doğuma.
Şöyle bı ayrıntı da varki bekarken yumurtalık kisti ameliyatı oldum. O yüzden de endişelerim vardı.
Sonra gittim yumurtalıkların rahmin gayet iyi durumda denildi gönderildi eve. Sadece tiroit sıkıntım olduğunu öğrendim onun için ilaç başladılar. Daha sonrasında 1 yıl olmayınca infertiliteye sevk ettiler. Oraya gittiğimde yumurta tembelliği yani pcos var gibi görünüyor dedi. Ama bunun hem bı gebelik engeli olmadığını söyleyip hemde gebe kalamadigim için bı bahane gibi gösterdiler. Sonra tahliller filan aylarimizi aldı tabi rahim filmi çekildim filan. Daha sonrasında eşimin sonuclari filan tedaviye başladık ilk tedaviler klomen tedavisiydi 5-6 kere klomen denedik. Olmadı tabi. Sonrasında aşılama oldum tutmadı. Ara filan verdim sonra neyse ikinci aşılamayı da olalım dedim onuda oldum. Oda tutmadı ben başka doktora gitmeyi kafaya koyunca çok iyi bı doktor buldum ve gittiğim ilk muane de bana bekarken geçirmiş olduğun ameliyattan rahimin mesanen ve bağırsağın yapışmış. Ve sol tüpün kıvrım kıvrım olmus yapisikliktan dolayı uzamış dedi. Yani benim hem yıllarıma mâl oldular hem heveslerime..
Şimdi kapalı yöntemle ameluyat oldum aynı anda hem bu yapisikliklari düzeltti laporoskobik işlemle hemde alttan rahimimin içine histereskobi yaptı doktor. 3 aylık bı korunma surecim var ondan sonra doğal yolla gebelik planlicaz dedi 🌸