Başından beri normal doğum istiyordum. Sezaryen beni hep korkutmuştu. Bunu doktorum da biliyordu. Bebeğim haftasına göre öndeydi ilk zamanlar. Gebelik şekerim yoktu. Bebek baş aşağıdaydı. Doktorum normal doğum için beni destekliyordu ancak son haftalarda bebeğim iri bebek standardına yaklaştı. 38. Haftada çatı muayenesi yapıldı (çok rahat geçti muayene korkmayın ve asla kasmayın kendinizi) çatımın iri bebek için uygun olduğunu söylemişti doktorum. Ben tamamen normal doğuma odaklanmıştım artık aslında böyle odaklanmamam gerekiyormuş bunu doğuma girmeden önce anlamıştım 🤗 39+2 de doktor kontrolümüz vardı (29.01.24) Nst de sancı çıktı 😅 ama ben ağrı yerine sadece kasılma olarak hissediyordum. Ultrasonda ölçümlerimiz 4,250gr çıktı. Hemen çatala geçtik ve açılmama bakıldı. 3-4 cm açılmam vardı ve doktorum yatış yapmamız lazım artık dedi ve yatışım yapıldı. O gün nstde düzenli sancım gelmiyordu ama gece açılmam 1cm daha arttı. Sağolsun bir ebemiz sanırım bebeği gelsin diye uyardı ancak ne gelen var ne giden😅 ben artık senin için daha ne yapabilirim kızım bu işin sonu sezaryen gibi görünüyor dedi. Sabah da açılmam 5cm’i buldu. Ben sancılarımı evde beklemek istediğimi ve hastanede stres olduğumu belirttim doktoruma. Doktorum da risklerini anlattı. Bir anda açılman olabilir bebek kanala aniden girebilir ve stresten kaka yapabilir kalbi de durabilir bence beklemene gerek yok seni ve bebeği riske atmak istemiyorum dedi ama ben yine kağıt imzalayıp eve geçtim. Evde eşimle karar verdik ve ben saatler ilerledikçe halsizleşmeye başladım bilmiyorum belki stresten olabilir. Sakince düşünüp karar verdim. Sağlıklısı böyle olacaktı ve oldu da. Tekrardan hastaneye geri döndük saat 17:30 gibi. 18:00 gibi sezaryene alındım. Bütün ilgilenen hemşireler ve ebeler hepsi beni rahatlatmaya çalışıyor çünkü farkında olmadan çok strese girdim ama boşunaymış. Boşuna korkmuşum. Doktorum sezaryene alınmadan önce yanıma geldi hazır mısın diye sordu hazırım dedim. Çok rahat geçecek her şey sohbet edeceğiz müzik dinleyeceğiz dedi çok güzel bir anı olarak kalacak dedi. Doktorumun her zaman pozitif yaklaşması beni bütün süreçlerde rahatlattı. Doktorun etkisi çok büyük. Ameliyathaneye girdim herkes hoşgeldin nasılsın diye sohbet kurmaya başladılar sağolsunlar. Aralarından biri iğne için kasma kendini rahat bırak zaten bir sürü dövmen var onlar kadar acımaz dedi 😂 ben de umarım acımaz dedim ve kendimi artık oradaki herkese ve en başta doktoruma teslim ettim. Spinal yapıldı ve ayaklarda karıncalanma başladı. Bu arada acı olarak bir şey hissetmedim sadece soğukluk gibi hissettim ve tuhaf şekilde hoşuma gitti 😅 yavaş yavaş karıncalanma ve ısınma oldu. Beni yatırdılar sedyeye anestezi uzmanım hep baş ucumdaydı. Allah razı olsun o kadından diyerek çıktım zaten doğumdan 😅 herhangi bir şey olursa direkt söyle farklı bir durum hissedersen hemen belirt miden bulanırsa söyle dedi zaten iki dakika içinde midem bulanmaya başladı hemen ilaç yapıldı geçmedi tekrar yapıldı başımın altına bir şey koydular ve geçti. Bu süre zarfında doktorum başlamıştı. Hangi işlemler yapıldığını hissediyordum çekme bastırma vs hepsini hissettim. Ancak acı yoktu ve bu şekilde hissetmek bence çok güzel bir şeydi benim için evet şu anda doğuruyorum diyebildim. Doktorum şimdi çekeleme hissedeceksin bu normal dedi ve başladı oğlumu çıkartmaya 😂🙈 bir yandan da bastırdılar göğüs altıma. Bebeğim çıktı ve sesini duydum o an benim için çok tuhaftı çok sakindim ve kokusunu duydum direkt nasıl oldu anlayamadım. Bebeğim çıktığında herkes aaa bu nee aa ne kadar büyük diyerek şaşırdılar. 😂 doktorum bu çocuğu normal doğursaydın uzun bir yırtılman olabilirdi dedi. Anestezi uzmanım da canım sadece bebek için yemişsin dedi maşallah 4,210gr doğdu oğlum. Bana gösterdiklerinde çok şaşırmıştım. Çok masumdu yavrum. İyi ki onu normal doğum için zorlamadım. İyi ki bu kararı aldım. İkimiz de sağlıklıyız. Dikişlerim bitti odaya geçtim. Dikişlerime yastık koydular düzenli olarak karnıma baskı yapıldı. Sanırım 4-5 kere yapıldı. Bebek iri olduğu için fazla baskı yapılması gerektiğini söylemişti doktorum. Bilmiyorum normali kaç tanedir. Burada okuduğum hikayelerde hep karına baskı konusu kötü şekilde anlatıldı. Bence kötü değildi dayanılmayacak şekilde değildi kendimi kasmadım rahat bıraktım yapılması benim için gerekliydi dedim her seferinde. Bir sonraki bastırmalar zaten daha hafif hissettirdi. Rahattı bence o konu. Odaya geçince titremem ya da üşümem olmadı. Sadece çok sakin ve huzur doluydum yüzüm hep gülüyordu. Şükürler olsun. Bence kesinlikle korkmayın. Normal doğum için bekledim ancak o da nasip değildi tek ihtiyacımız olan şey ağrılı sancıydı o da olmadı. İyi ki de olmamış. Şu an çok mutluyum. Umarım herkese benimki gibi sağlıklı ve risksiz güzel bir doğum nasip olur. Asla korkmayın kızlar. Biz dayanıklıyız ve güçlüyüz. O an öyle bir şey oluyor ki o güç geliyor. 🤗 okuduğunuz için teşekkür ederim bunu yazmak benim için de bir hayaldi ve gerçek oldu çok şükür.
Pozitif Spinal Sezaryen Doğumum (İri Bebek)
edsh gözünüz aydın inşallah benim ve bekleyen tüm annelerin de kolay bi doğumu olur sizin adınıza sevindim 🥹🌸
edsh Gözünüz aydın hayırlı olsun güle güle büyütün inşallah 💜
Maşallah size 🧿 ne güzel doğumunuz olmuş doktorlarınız olsun herkes çok iyi davranmış benimde ilk gebelik az kaldı ama doktorlar kötü çıkarsa iyi davranmasalar diye korkuyorum inşallah benimde karşıma iyi doktorla ebeler çıkar
Maşallah çok güzel bir doğum hikayesi rabbim isteyen herkese bu duyguları yaşatsın❤️
Umran_r1103 teşekkür ederim 🙏🏻inşallah
Uydurbisey teşekkürler inşallah 🤗
edsh o kadar iyi geldi ki bu hikayeyi okumak 🥺 başından beri normal doğum istiyordum ama benim bebişim de iki hafta ileride ve kilolu bugün sezeryan tarihi verdi doktorum yine sizin doktorunuz gibi tüm riskleri anlattı biz de risk almak istemedik kabul ettik haftaya cuma günü inşallah kızımı kucağıma alacağım şimdi bu hikayeyi okumak beni çok rahatlattı sağlıkla büyüsün oğluşunuz💗