2512tugbaclk Bünye meselesi de çok önemli bazıları çok zor atlatıyor ama ben spiral olduğumdan pişman değilim. Sadece ebem benle güzel bir konuşma yapsaydı ilk normali denemek isterdim. Ben sezeryan zorluğu da yaşamadım. Alttan dikişim olur normal doğumda diye korkuyordum hep, alttan olacağına üstten olsun diyordum. Yakın bir arkadaşım normal doğum yaptı ve alttan dikişi vardı yaklaşık 2 3 ay zorlandı. Yani tek zorluk sezeryan da olmuyor. İki doğum şeklinde de oluyor ama bazı insanlar körü körüne normal çok iyi sezeryan ameliyat, yada sezerysn çok iyi normal kötü diye aklımıza işliyor. Mesela burada o kadar çok gördüm ki sezeryan ameliyat diye bebeğimle konuşurken ne güzel doğurdum seni diyorum sonra da gerçi doğuramadım ameliyat oldum diyorum ve kötü hissediyorum. Bence sezeryan da çok güzel bir doğum şekli. Sezeryanın öncesinde de acılar, kramplar, sancılar oluyor ve bence yine çok güzel doğum oluyor. Mesela isim okumaya gelen hoca tanıdıktı direk bana normal dimi diye sordu ne haddineyse. Hayır sezerysn dedim o zaman geçmiş olsun diyelim dedi. Ne alaka yani insanlar çok düşüncesiz. Sağlıkla kavuşun inşAllah canım, hazır konuyu bulmuşken içimi döktüm😂🌸