Selintosh merhaba benim de bebegim 2 hafta ondendi esim 194 ben 173 boyumuz seker de yok ama dogum yaptim beklenenden 600 gram dusuk dogdu 39+4 de, kafasi buyukmus cunku o yuzden hesaplamada hata olabiliyo. Ultrasonun arti ve eksi 600 gr yanilma payi var. Ki benim doktorum nokta atisi yapmasiyla bilinir. Kafa buyuklugu de iki uc ay sonra ortalamaya geldi. O da onemli degilmis yani cok sukur.
Sevgili anneler bebegin 2 hafta geri yada 2 hafta ileride olmasi bir anlam ifade etmiyor ne sevinilecek ne uzulunecek seyler bu ultrasonun hata payi da olabilir gec yada erken döllenme de olabilir, genetik olabilir, beslenmenizle ilgili olabilir. 2 haftadan fazla veya az oldugu zaman zaten doktor olabilecek ihtimalleri degerlendiriyor. Insallah 2500 den az 4000 gramdan cok dogurmazsiniz. Normal doguma engel teskil edecek bebegin ileriki yaslarinda seker kolestrol obeziteye yol acacak kadar kilo sorunlari olmaz onemli olan bunlar. 2 hafta onemli degil belkide normaldir gelisimi dusunup stres etmeyin hamilelikte kendinize.