Toprak34 Herşey normal seyirdeydi. En son kontrole gittiğinde doktor suyun azalmış riske atmayalım suniyle normal doğuma başlayalım dedi. 4 gün sonraya randevu verdi ve Sabah 10 da yatışı oldu. Tetkikler yapıldıktan sonra Suni sancıya başlandı. Öğlen 3 buçuk civarıydı sancıları şiddetlendi. Açılmasına bakıldı. 3 cm dediler.sancısı devam etti 5 dakikada bire düştü. ve bir daha alttan muayenesi akşam 8e kadar yapılmadı. Ebe geldi. Ben dedim ki bu kız doğum yapıyor bu kadar saat sürekli takip edilmesi gerekmiyor muydu dedim. Nasıl ebeydi anlamadım hiç açıklığa o bakmadı. Hastanemiz çok yoğundu o yüzden diye cevap geldi. Yoğunluk?!! 8 buçuk gibi Doktor geldi açıklık yok henüz, devam edelim suniye dedi evine gitti. Tabi o sırada arkadaşım sancıdan bağırıyor. Az sonra güvenlik geldi sesiniz diğer odalara gidiyor şikayet var dedi. Şaka gibiydi gerçekten. Arkadaşımın eşi dedi ki burada doğum oluyor eşim sancıdan bağırıyor ne demek sesten şikayet var siz dalga mı geçiyorsunuz dedi. Tartışma olunca geri gittiler. Derken arkadaşım tabi sancı çekmeye devam ediyor perişan halde. Sabah lavman yapıldı ve tüm gün birşey de yiyemediği için bayılmasına ramak kaldı. Saat 10 gibiydi Doktor gelsin böyle olmayacak dedik, aradık nst istedi dedi hemşire. Nst ye bağladılar. 40 dakikalık dedikleri nst 1 saati geçti gelip bakan olmadı. Ebeyi çağırdık dedik ki doktor neden yok niye bu şekilde. Doktorun nöbet günü değil bugün dedi. Haber verseydiniz doktorun nöbet günü doğum yapardık diye cevap verdim. Hayatımda böyle saçmalık görmedim. Yazarken bile çok sinirleniyorum. Saat 11 buçuk gibi doktor geldi sezaryene almamız lazım bebeğin kalp atışlarını beğenmedim dedi doktor, biraz itiraz ettik ama bebek riskte dedikler için kabul etti arkadaşım ve eşi. Zaten arkadaşım artık dayanamıyordu. O şekilde de ameliyathaneye indirdiler ve sezaryen oldu. Arada ayrıntılar çok var ama genel olarak bu şekildeydi. İnsanlarla dalga geçiyorlar gerçekten. Madem hastane yapıyorsun bu basit birşey değil insan hayatı insan sağlığı 2 tane daha ebe koy oraya yada teşkilatını düzenini ona göre kurmak zorundasın hataya yer yok malesef. Ben de hamileyim 38+3 teyim. Ona ‘özlem benim hastanem pek güzel değil eski bir hastane değiştirsem mi’ diye soruyorum. Diyor ki inan ki o odada çektiğim eziyetten başka hastanede hiçbirşey hatırlamıyorum ne güzelliğini ne temizliğini kabus gibiydi diyor. Ve gerçekten de haklı