Funda24 Dün gece 11 de doğum yaptım ama küveze aldılar bugün öğleden beri pompayla deniyorum ama şu vakte kadar sadece bir kaç çay kaşığı geldi… Normal mi? Yarın biraz daha artar mı bu durum ve artarsa ne kadar süt gelir tahmini? Yardımcı olur musunuz lütfen 🥲🥺
irem_1611 Funda24 bestlak damla kullan duş alamasan bile sırtını göğüslerini nemli bir bezle sil faydası olur şuan ki süt kolostrum olduğu için sağma makinasında fazla gelmeye bilir elle sağmayı dene
MeltemUysal Funda24 bol bol su iç ve üzülme en önemli iki şey bu. Doğum yaptın yeni bir vucudun var kendini sev bebeğini düşün ve kimseyi umursama. Şuan bebeğin miğdesi zaten 2 çay kaşığı vucudun bunu bilip ona göre mama üretiyor zamanla bu coğalıcak. duş alamıyorsan ılık suyla gögsülerini nemlendir masaj yap ve bol bol sağ. En önemlisi moral mutlu ol anne oldun 🍓
Dorika_19 Funda24 geçmiş olsun öncelikle süt için önce güzel bir duş alın gögüslerinizi sıcak suyla yıkayın sutunuzun gelmesini sağlayacak bu birde bulgur pilavı hoşaf tüketin bunlar da işe yarıyor birde Malta diye bir içecek vardı diye hatırlıyorum süt yapiyor inşallah işe yarar geçmiş olsun tekrar
iremkoftercioglu Funda24 canım bende 2 ay önce ikinci doğumumu yaptım ve bebeğim 1 hafta yoğun bakımda kaldı bende bestlak damla kullandım direk ama anladım ki en önemlisi duş almak masaj yapmakmış sakın üzülme çünkü ikinci doğumum olmasına rağmen 3. Gün çok güzel gelmeye başladı sütüm ve emin ol o çay kaşığı bile ona yeter merak etme sen sağarak sütünü çoğaltana kadar onu orda asla aç bırakmazlar doymazsa mama verirler ama şöyle düşün sütün çoğalınca sadece sütünü verirler en önemlisi sağlıklı olmanız ve bol bol su iç 3.gününde sende göreceksin ona yetecek de artacak kadar sütün olacak 2 saatte bir sağmaya devam et gelmese de sağ ☺️
mdk8 Her gün biraz daha artacak üzülmeyin. Daha yeni doğum yapmışsınız, sağmaya devam edin siz. Bol bol su için. Bestlak damla var süt arttırıcı onu da kullanabilirsiniz, ben de işe yaramıştı.
Funda24 mdk8 ilk hamileleğim ilk doğumum tecrübesizim ve eşimin amca kızları gelip senin kesin sütün olmayacak diyip beni strese soktular ama ben daha dün gece doğum yaptım bu normal bebeğim emse belki daha iyi olurdu hormonsal olarak fakat yardım veren kimse de yok🥲 en azından yorumunuz içimi rahatlattı
EbruOge irem_1611 oncelikle saglikla buyusun :) sagmaya devam pes etmeyin bebeginizi dusundkce beyin aktifkestiriyor gelmeyecek diye strese girmeyin pozitif dusunmeye calisin ve imkaniniz varmi bkmiyorm sicak ilik bir dusta sut icin etkli oluyor birde bol bol su icin
Gul2808 Funda24 hayır gayet normal daha yeni doğum yaptin bir anda gelmez öyle . 2 saatte bir düzeli sağ masaj yap bestlak damla var bide hoşaf yapsinlar sana ılık ılık iç kuru incir kayısı gibi bol bol sütun olur hiç merak etme takma kimseyi. Bnm oğlumda doğar doğmaz kuveze girdi hiç emme şansı olmadı. Ama yediğim içtiğim den bol bol sütüm oldu . Uyu uykusuz kalma bol su milletin dediğine bakipta kendini strese sokma bebeğin için iyi olman lazjm cabubcak toparlanmaya bak 😘😍
irem_1611 Funda24 o damlalar makina ya yapıştığı için poşete dolmuyor o yüzden elle sağım yapın dedim herşeyden önce stresten uzak dur Şu an az gelmesi gayet normal ben kızımda 3 gün uğraşmıştım 3 gün sonun da biberonun dibinde 2 damla süt çıkmıştı ancak
Funda24 MeltemUysal çok teşekkür ederim 💕 ayakta duş alabiliyorum doktor izin verdi tavsiyelerinizi dinleyeceğim 💜
Funda24 iremkoftercioglu çok sağolun cidden yorumunuz içimi rahatlattı çünkü ilk gebeliğin ilk dopumumdu ve acemiyim bebeğime göbek deliğinden takviye veriyorlar şimdilik doktor anne sütü onu toparlar dedi ve bende elimden geldiğince hep sağiyorim boş gelse bile en azından uyarmaya çalışıyorum
Funda24 irem_1611 o zaman bende elle sıkayım elle sağınca daha fazla geliyor ve evet cidden gelende pompaya yapışıyor
iremd-1798 Hiç üzülmeyin bence muhakkak gelir özellikle tahin helvası hoşaf ve eczanelerde süt arttırıcı içecekleri kullanın bir de maltana içecek var marketlerde vardı hala vardır diye düşünüyorum bunları düzenli yiyip için gelir ama stres yaparsanız az gelir. Hiç stres yapmayın bebeğiniz aç kalmaz. Benimde bir dönem gelmedi az geliyordu yukarıda ki belirttiklerimi yaptım ve çoğaldı ❤️
pilateslover Funda24 ilk etapta pompadan ziyade elinizle meme ucundan damla damla almaya çalışın sütünüzü şırıl şırıl gelmez zaten azıcık da gelse yeter
Enu1004 Öncelikle hayırlı olsun🥰 kesinlikle stres yapmayın benim de ilk 3 gün çok az geldi. Biz hastanede kaldık 3 gün bu medenle elimden gelen tek şey masaj ve bol su içmekti. Kesinlikle deneyin su içmek çok fayda ediyor. İkinci günün sonunda bile fark etmişti. Eve geçince de bestlak damla kullandım ve bol su içmeye devam ettim. Hala her sabah uyanır uyanmaz 1 litre su içiyorum ve gün içinde de 2 3 lt tamamlıyorum. Maşallah sütün bayağı var