gozdeee41 Kizlar selam taze inek sütü geldi köyden içmek istiyorum ama ne kadar süre kaynatıpta içebilirim
Deniz-Zeynep gozdeee41 hamileysen genelde çok önerilmiyor benim doktorum pastorize edilmiş sütler tüket demişti ben sorduğumda onlarda bakteri kapma olasılığın yüksek çünkü
Betul-97 Deniz-Zeynep Benim doktorumda pastörize tüketme dedi. Babamın inekleri var kaynatıyorum içiyorum yoğurt yapıyorum yiyorum vs hiçbir şey de olmadı şükür
rabisskocc Powergirls yok kendi ineklerinizin sağıldığı ortamı görüp biliyorsunuz ben hamileliğimden beri babannemden alıyorum ayrı o süzekten falan da geçirir pişirir ben ona rağmen kendim kaynatır kavanozlara koyarım ısıtır ısıtır en geç üç günde tüketirim sanırım bilinmeyen yerlerden alınmaması gerekiyor
Deniz-Zeynep Powergirls yani aşkım bana öyle dediler gittiğim 3 doktorda o yüzden marketten aldım hep bakteri kapmamak adına
Lutulut Kaynadıktan sonra 10 dk daha kısık ateşte kaynatın. Tamamdır. Hamileliğim süresince yoğurdumu sütümü kendim yaptım. Toksoplazma olmadım ☺️ Ama peynir alırken dikkat edin. Bazıları çiğ süt ile yapılıyor. İçeriğini okumadan tüketmeyin.
gozdeee41 Lutulut ben sütü 30 dakika kaynattım birazdanda yogurt mayalicam herhangi bir sorun olmaz dimi😇
Deniz-Zeynep Betul-97 doğrudur canım vallahi benim yakın arkadaşımda peynirden birşey kapmıştı onun için korktum ben doktorlarımda öyle diyince hiç tüketmedim şifa olsun inşallah
Betul-97 Deniz-Zeynep Ev yapımı peynirden mi? Peynirinde belli bir bekleme süresi var atıyorum 40 gün karanlıkta 40 gün gündüzde beklemesi gerekir bunları yapmadan yenirse bakteri üretiyor diye biliyorum. Annemde yapıyor çünkü hiçbir şey olmuyor yiyordum
Deniz-Zeynep Betul-97 ben bilmiyorum yapılışını canım belkide dediğin şeylere uymamış yapmıştır ondan kapmıştır
Betul-97 Deniz-Zeynep Bende öyle biliyorum belli bir zamanı var yapımı için. İnşallah bir şey olmamıştır arkadaşınıza