Eddaa57 Arenn1 kesinlikle bu arada buna katılıyorum tabiki kadın doktorlarda alanlarında iyidir ama erkek doktorların yaklaşımı daha kibar elleri daha hafif ve konuyu çok daha açıklayıcı yaklaşımları var yani benim devlette denk geldiğim doktorlar öyle hatta doğuma acilde karşılaştığım doktor girse diye dua ediyorum
kubranurleo Kadın doktor arayanların bir çoğu kızlarını okutmuyor, desteklemiyor. Çok tuhaf bir ironi :) Ben özelde erkek doktor seçtim tüm hayasızlığım ile :)
Zeynomsu Elifncr ben devlet hastanesinde hemşireyim. Çok büyük bir yer değil bizim hastanemiz. Hastanın bayan personel mevcut olduğu sürece ya da erkek neyse personel tercih etme hakkı vardır, bu hemşiresinden doktoruna kadar tercih hakkı geçerli. Ancak kurumda personel yoksa hastanin tercih hakkı kalmıyor en fazla tedaviden vaz geçebilir. Yönetmelik böyle diyor. Eahlarda nasıl merak ettim ben de. Bu arada sizi yadırgamazlar kendinizi kötü hissetmeyin sorabilirsiniz talep edebilirsiniz. Siz hakkınızın olup olmadığını öğrenmek istemişsiniz bu çok doğal sebebi açıklamak zorunda bile değilsiniz. Herkes yardımcı olmaya çalışır inanın. Enjeksiyonda çalışırken erkek arkadaş varsa orda bizi çağırır kadın hastaya mesela bu oturmuş bir şey (hasta talep ederse). Hatta şunu da söyleyeyim ben de genç erkek hastalara sonda takmıyorum mesela bu da benim tercihim ve hakkım. Bu da yadırganmaz. Yani takmak zorunda olmam için hastanede hiç erkek kalmaması gerek ki ancak öyle takmak zorundayım yönetmelik böyle. Ama hır gür çıkmıyor zaten erkek arkadaşlarım da genç kadınlara sonda takmak istemez biz gideriz bu biraz sessiz kural gibi. Siz kimseye bakmayın yani açıklamak zorunda değilsiniz
Naciyemutlu Elifncr canım özelde ameliyat olmuş biriyim kadın doktor tercih ettiğimden değil ama doktorumla aramda güzel bi iletişim oluştu gerilmedim her muayenede beni kızı gibi hissettirdi.. erkek doktor yada kadın doktor farketmez ben biraz iletişime önem veriyorum neyse doktorun kadın ama ameliyat sırasında hasta bakıcı anestezi uzmanı yada asistanlar hemşire erkek illa ki var. Ama özelde oldum henüz anestezi verilmemişti kendi doktorum da gelmemişti baktım beni hazırlarken geçerken mahremiyete dikkat ettiler hele hasta bakıcılar dokunmak zorunda yeşilleri falan üstümü açmamaya özen göstererek bacaklarımı bağladı yani ne bileyim annem de sağlık çalışanı beni rahatlattı bizler orda hasta erkek mi kdın mı görmüyoruz yani hastaya nasıl faydamız olur ona bakıyoruz der. Erkeğin de her yeri açık oluyor kdının da olmak zorunda ama işimizi yapıp çıkıyoruz der.. bi süre sonra orda ki kadın erkek görünmüyor gözümüze.. doktorlar içinde bu gayet normalleşiyor ve onlar zaten etik olarak ve ahlak olarak daha özenliler der her zaman… inşallah gönlünüze göre bi hastane bulursunuz ama devlet hastanelerinde doğumu ebeler yaptırıyor erkek yok denecek kadar az ebe erkek değilse tabi.. şehir ve Araştıröa hastanelerinde de doğumda olsun muayene esnasında olsun erkek asistan dahi var. Kaçınılmaz son. Geriye özel kalıyor özelde de dediğim gibi anestezi hasta bakıcı vs genelde erkek
1cocuklumom Elifncr dini boyutta düşünüyorsan paraya kıyacaksın özele gideceksin devlet keyfi kadın doktor bulamaz saçma bi düşünceniz doktor doktordur mahremiyet falan ne alaka yani mantıksız geldi bana