Adencanan Merhaba anneler.. yasal süt iznimiz olan 4 ay bittiğinde 40 gün psikatriden lohusa raporu alaniliyormuşuz çevresinde alan yada bu konuda bilgisi olup alacak olan anneler var mı ? Sağlığı yerinde olan herkes bu raporu alabilir mi gerekçeleri var mı?
Edayesilbas Adencanan 4 ay mı ? Doğumdan sonra 4 ay dimi öncesinde 2 ay var eğer 37 haftaya kadar çalışırsan doğumdan sonra 6 ay diye biliyorum ben bide ücretsiz izin alma hakkı var diye biliyorum
Adencanan Gzddlk doğru ben yarın doktora gidicem inşallah unutmazsam doktoruma sorayım bakalım inşallah alabiliyoruzdur.
Adencanan Edayesilbas doğumdan önce 2 ay doğumdan sonra iki ay yasa bu. Ama tani doktor izni ile 37 haftaya kadar nasipse çalışınca 37 den itibaren başlayacak 4 ay. Yani bebek 3.5 aylık olunca iznimiz bitmiş oluyor.
Burcu1703 Gzddlk raporun bittiğinde araya hiç boşluk bırakmadan yarım gün çalışabiliyorsun diye öğrendim ben. Araya ücretsiz izin falan alırsan devlet sana bu hakkı tanımıyor. 16 hafta bitiminden sonra hemen başlıyor
Adencanan Gzddlk evet var 40 gün en azından raporlu olursam sonra da yarım gün çalışma hakkımı kullanırım.
Adencanan Burcu1703 hımm böyle olduğunu bilmiyordum. Raporlarım bitince de yarım gün kullanırım diye düşünmüştüm.