Etrafa kulak vermeyi kesmesek kafayi yiyeceğiz arkadasim. Hamilelere ve lohusalara yapilan bu sey bence psikolojik siddet. Bebek saglikliysa zaten gelisecektir. Annelerimiz her hafta balik mi yemis de biz tam zamaninda normal kiloda saglikli doğmuşuz? Hayır. Ben de 9+2 yim. Normalde balik cok severdim ama su an kokusuna katlanamiyorum. Tamam balik yiyemiyorum ama ceviz yerim badem yerim avokado yerim bilmem ne yerim bir şekilde bebegi beslemeye devam eder vücudum. Sonsuza kadar balıktan tiksineceğimizi de sanmıyorum. Gececek bu günler. Ama geriye dönüp baktigimizda sadece kaygı hatırlayacağız. Benim düşük riskim vardı. Kanamam olmuştu. Herkes aman yat düşer, aman ayagini yukarı kaldır duser aman yukari uzanma düşer aman eğilme düşer diye diye psikolojimi bozmuştu. Zehir oldu hamileliğimin ilk haftaları. Sonra doktorumla konustum. Düşecekse 9 ay pamuklar icinde yatsan da düşecek, sağlıklıysa istediğini yap seninle kalacak demişti. Sonra hamilelige tüm bakışım değişti. Bizi bu stres bitiriyor. Eminim bebeğin de sen her hafta balik yiyemesen de sağlıkla ve olmasi gereken kiloda doğacaktir. Sen saglikli beslenmeye devam et elinden geldiğince. Bebeğin senin düşündüğünden cok daha guclu cok daha saglikli hep öyle düşün. Inan daha kolay olacak her sey. Yoksa lohusayken de aman sütün yok aman cocuk üşür aman cocuk zayif aman doymuyo diye diye yine bizi yiyecek bu yakinlarimiz eminim. Benim de basimda var. Kafa sallıyoruz ve konusan herkese diyoruz ki “tamam haklisin canim”. Sonra dönüp kendi hamileliğimizinde kendi bebeğimizi de en iyi şekilde büyütüyoruz. Bakın mutlulugun sırrı 😂😂