Kızlar hepinize selam öncelikle. 26. Haftam da derin hunileşme ile acil serklaj olmuştum kanamalar hastaneye yatışları korkular hiç peşimi bırakmamıştı idrar yolu enfeksiyonu sürekli tekrar etti sürekli ilaç kullandım . Adalatlar Progestanlar antibiyotikler…buraya bir sürü post açıyordum ileri haftalari gördükçe özeniyordum kendimden geri haftalar gördükçe daha umutlanıyordum şükrediyordum aslında.Serklaj olmamın yanı sıra plasentamda ileri boyutta yaşlanma vardı bebeğim de gelişim geriliği çıkıyordu kilosu küçük deniliyordu benim için gebelik oldukça stresliydi oysa 24. haftaya kadar her şey çok iyi gidiyordu neyse bunlar geride kaldı gelelim doğum hikayeme doktorum 36. 37. haftada dikişlerimin alınbileceğini söyledi ama doktorum bana 1:30 2 saat uzaklıktaydı dikişleri aldığında muayene edip duruma göre suni sancı verebileceğini veya zamana bırakabileceği ifade etti eğer açılma olmazsa sezeryana dönebileceğini belirtti ben de uzaklığı riske almayarak sezeryan günü almak istediğimi belirttim doktorum 18 Ocak’a gün vermişti fakat planlı sezeryan günüme dört gün kala hep var olan Kasılmalarım nedense o gün artmıştı garip bir şeyler vardı hissediyordum nst çektirmek için acile Gittim Nstde ağrı çıkmadı eve geri yollandım akşama doğru kasılma iyice artmıştı riske atmayıp acile tekrar gitmek istedim çünkü dikişler beni korkutuyordu ve doktorum uzakta diye ekstra korkuyordum çünkü bulunduğum şehirdekiler beni kabul etmiyordu neyse tekrar acile gittiğimde yine NSTye bağlandım 30’da iki tane ağrım çıktı ama düzensiz de doktor Vajinal muayene yaptı açıklık ve incelme yok bebeğin başını çok yukarıda olduğunu bu yalancı ağrı dediyine eve yolladı eve geldiğimde gece boyunca bel ve kas ağrım devam edince kendi dokturumu aradım nstyi ona attım kasılmalarım artarsa gelmem gerektiğini dikişi riske atmak istemediğini ifade etti . Her ihtimale karşı sabah aç kalarak gelmemi istedi ayrıca Plasenta yaşlanması için aspirin kullanıyordum ve aspirini bana hiç kestirmemişti . Bu yüzden de endişeliydim sabaha kadar ağrım geçmeyince doktoruma gittik .Oraya gittiğinde de ağrılarım iyice düzene girmişti nst sonucunda doktorum o gün sezeryana alacağını ifade etti .Benim için ani oldu her ne kadar her gün risk altında olup doğabilecek olsam bile😅 Saat 19:00’de sezeryana girecektim saatler geçmiyordu sanki 37 haftalık olmuştum ama içimde hala bebeğime bir şey olur korkusu vardı .Başka bir hasta dolayısı ile ameliyatın 2 saat ertelendi. Saat 20:50 de çağırıp ameliyathaneye götürdüler .Ben sürekli ağlıyordum heyecandan. Spinal olacaktım Serklaj olduğum hastanede yine sezeryan oluyordum çok dua ettim İnşallah aynı anestezi hekimi olur diye çünkü Serklajımda çok iyi geçmişti hiçbir ağrı sızı hissetmemiştim . Aşağı indiğimde aynı hekim vardı kendi doktorum da gelmişti Spinal olurken elimi tuttu beni sakinleştirmeye çalıştı ama ben sürekli titriyordum bebegimi göreceğim andaydı aklım. 2 dakika içinde Spinal iğnem yapıldı hiçbir ağrı hissetmedim sondan takıldı herkes beni sakinleştirmeye çalışıyordu ve Muhabbet etmeye çalışıyorlardı uzandım Bekliyorum ben başlıyoruz denilmesini ama her şey çoktan başlamıştı😅 Ağrı sızı hissetmiyordum sadece çekiştirme hissi bu his devam ederken birden biraz baskı hissettim ve bu baskının sonucunda bir ağlama sesi duydum ve göğsümde bir Sıcaklık bu ses ve bu his bebeğimdi O an anlatmam imkansız bu kadar uzun anlatıyorum çünkü yaşanmaya Ve anlatmaya değer Dilerim isteyen herkese nasip olur bu duygu. Ardından bebegimi bebek hemşiresi aldı bakımlarını yaptı benim tek sorum bebeğim iyi miydi gayet iyi olduğunu söylediler benim için herşey bitmişti ne acı ne endişe ne korku o yaşadıklarım hepsi silinmişti sürekli ağlıyordum anestezi hekimi gözyaşlarımı siliyordu 🫶🏻 serklajım alındı aynı zamanda daha sonra odama çıkarıldım bebeğim oradaydı emzirmeye çalıştım ten tene temas yaptım 🌸
Bacaklarımı hissedince kalkıp yürüdüm kanama kontrolüm yapıldı .
Sezeryan benim için çok zor geçmedi tabiki zorlu yanları var ama benim için en güzel yanı yavruma kavuşmaktı . Şimdi o uyuyor bende 15 gün sonra anca yazabiliyorum🥹 birazcık sarılık olduk onunla uğraşıyoruz ama çok şükür bugünlere herşey daha güzel olacak inanıyorum . Serklaj olup umutsuz olan tüm arkadaşlarımın da günleri su gibi geçsin inşallah herkes yavrusuna kavuşsun ❤️
Sezeryan ile ilgili tek sıkıntım gaz sancısı çekmek oldu başka ne ağrı ne sızı , spinal kaynaklı da baş ağrısı hiç yaşamadım . Doktorumdan ve anestezi hekiminden Allah razı olsun ♥️