Armoisee Tam net bir bilgiye ulaşamadım, bebeğimizin ismi Türkçe ve Kur’anda geçmiyor, yine de kulağına okutabilir miyiz yoksa Kur’anda geçen bir göbek adı seçip onu mu okutmamız gerekiyor? Bir de kulağa okumak için belirli bir süre var mı?
Hamisbayan Armoisee biz iki isim koyucaz ama bir ismini sadece eşimle ben bileceğiz kimliğe yazdırmayacak eşim kulağına iki ismini okuyacak ikinci ismini oyüzden dini bir isim koyacağım ilerde büyü muska vs şeylerde tutmasın diye 🩷
ASE6154 Armoisee İsimler Kuran da geçmeli diye bir kural yok, Allah bize sadece kulağımıza okunan isimle hesaba çağırılacağımızı ve bu isimlerin güzel anlamlı olmasını emretmiş. Türçemizde birçok güzel anlamlı isim var rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Okuma süresi ise ne kadar erken okursanız o kadar iyi bence biz hemen hastanede doğduğu gün okuruz 😊
cahillesohbetikestim Armoisee illaki Kuran de geçmesi gerekmiyor. Önemli oln anlamının güzel olması. İlk oğluma 7. Gün okuduk ikinci oğluma 3. Ya da 5. Gün okuduk bu size kalmış bir şey
Armoisee Hamisbayan ben de böyle bir şey okumuştum o yüzden zorunlu olmasa da koyasım var aslında tedbirden zarar gelmez diye 😊