Seherzge Canım ten teması çok önemli ben küçük kızımda spinal anestezi ile doğum yaptım odama geçtikten kısa zaman sonra hemen bebeğimi kucağıma aldım bismillahirrahmirrahim dedim göğsümü verdim o kadar güzel tuttu ki yara bile olmadı diğer iki kızımı emzirememiştim mamayla büyüdüler cahillikten süt göğsümde donmuştu dr bana iki sene içinde hamile kalıp en az iki yıl emzirmeni tavsiye ediyorum özellikle sol göğsünü emzir demişti 6 ay sonra gebe kaldım emzirebilir miyim bilmiyordum hamilelik boyunca bunun stresini yaşamıştım şükürler olsun kızım çok güzel tutmuştu başta süt damla damla geliyor normal sakın sütüm yok deyip mamaya geçme hemen bir de bebek doğunca ödemi oluyor ödem atıldıktan sonra bebek kilo kaybediyor bu da normal sütüm yok diye düşünme eve gelip banyo yaptıktan sonra hızla sütün artıyor bebeğin işemesi iyiyse süt yetiyor demektir belli aralıklarla emzireceksin göğsünü güzel kavrarsa bebek yara olmaz bir de doğuma bir kaç gün kala göğüslerine lansinoh yada başka nemlendirici sürmeye başla emzirmek sadece bebek için değil anne içinde çok önemliymiş yani emzirmeye çalış canım