ogretmenanne2024 buradaki bazı bayanlar devlet 16-17den önce demiyor demişler yerine ve doktoruna göre ilgi ve alaka değişiyor bence. Bende şuan 2. Gebeliğim ve 11 olduk gece yarısı ile ayın 8ine ikili teste gireceğim devlette cinsiyet görünürse bakacağız inşallah dedi kadın doktora gidiyorum. Bu haftalardan önce gittiğim erkek doktor ilgisi alakası yok bı göz teması bile kurmazdı ama son kontrole başka doktora gittim ultrason kağıdı almayı unutunca çabuk geç bakalım çok sıra var diyerekten hemen baktı cidden konuşma tarzı vs insanı herşey etkiliyor. İlk gebelikte hep özele gittim lakin şuan muayene ücretleri acayip arttı 500-800 arası bir muayene doktora göre ücret değişiyor (Kahramanmaraş) özele 20haftadan sonra birkaç sefer gitmeyi düşünüyoruz o da eşimle beraber girebilmek için. Cinsiyeti de gösterirse genelde 12-14 haftalarından sonra belli olup net bir şey diyorlar bu özele de gitsen bebeğin pozisyonuna bağlı olduğu için devlet ya da özel diye ayrım yapılmamalı diye düşünüyorum (lafım size değil özel ya da devlet ayrımı yapanlara yok devlet şu tarihten önce demiyor yok memnun değilim gibisinden konuşanlara)
Rabb’im kucağımıza almayı nasip etsin sağlıkla insallah ❤️