9 aylık sürenin sonunda artık bende doğum yaptım ve doğum hikayemi yazıyorum Allahıma şükürler olsun ki pozitif ve sağlıklı bir doğumum oldu Doğum yapalı 1ay 3 gün oldu ve yanımda uyuyor 💙
Ben normal doğum istiyordum ilk haftalarımdan beri ama korkum vardı bebeğimin kilosu da önden gidiyordu bekleme gibi bir imkanım vardı fakat daha fazla kilo alır ve zorlanırım diye çok korktum riske atmak istemedim normalden korktum ve doktorumla anlaşarak sezeryan günü aldım tabi sezeryan günü gelene kadar eğer Doğum başlarsa kendiliğnden normal doğumdan devam edecektim sezeryan günüm geldi ve benim hafif sancılarım vardı bunlar da normalde hep olduğu için önemsemedim hastaneye gittiğimde ilk önce üstümü değiştirdim herşeyimi çıkarttırdılar küpe vs ve ntsye bağlandım sancım vardı görünüyordu ama ben beklemek istemedim çünkü büyük sancılar değildi daha sonra ameliyathameye aldılar beni başımda duran 1 kadın hemşire vardı ve 3 ayrı doktor vardı kendi doktorumla beraber damar yolumu açtılar hiç acıtmadı daha sonra anestezi doktoru geldi sırtımdan iğne vurulurken biraz zorlandık fakat bu benim yüzümden oldu ben biraz kastım kendimi korktuğum için bu sırada ben bacak aramda bi ıslaklık hissediyordum doktoruma bunu söylediğimde terlemiş olabilirsin korkudan dedi daha sonra iğne yapıldı ve ben tam yattığım sırada suyum geldi doktorum iğne yapıldığı için sezeryanla devam etmek zorunda kaldı ben biraz üzüldüm keşke daha önce gelseydi normalden devam etseydim neyse beni yatırdılar sondamı taktılar bunu da hissetmedim ve başladılar ameliyatıma o sırada kafamın üstünde duran ışıklardan ben kendimi izleyebiliyorddum kesilirkem vs doktoruma söyledim görebildiğimi doktorum hemen düzeltmek istedi ama bendeki de bi cesaret düzeltmeyin ben izlicem dedim doktor inanmadı görebildiğime şaşırdı sen göremiyosundur kandırma bizi dedi gülerek bende evet görüyorum dedm yanıma eğilerek baktı ve inandı izlediğime 5 dk sonra yanımdaki hemşire bana şarkı açmak istedi tam onunla şarkı hakkında konuşurken bir ses geldi oğlumun sesii ben heycanlandım yanıma yatırdılar öpüştük fotoğrafımızı çektiler ve bebişimi götürdüler dışarıda eşim ve annemler bekliyordu bu sırada beni dikiyorlardı bu işlem de bi yarım saat sürdü benimle çok güzel ilgilendiler hatta ben sıkıldım kollarım bağlıydı kollarımın açılmasını istedim açtılar doktoruma çok güveniyordum bu yüzden korkum hafiflemişti ameliyatım bitti ve beni odaya aldılar hayla uyuşuktum sürekli hemşireler geliyordu bakıyordular bi isteyim varmı diye sordular uyuşukluk hissi hafiflemişti birkaç saat sonra ben yürümek istedim hayla açtım yemek yememiştim hemşireler yürütmediler en az 4 saat geçmesi lazımmış 5 saat tamamlandığında yemek yedim ve ardından hemen kalkmak istedim hemşireler çok şaşırıyordu yürümek istememe çünkü imkanım olsa ameliyatttan hemen sonra yürürdüm😁 ayağı kalkarken eşim ve bir hemşire koluma girdi ve bana yere bakmadan dümdüz yürümemi söyledi ben direk hiç zorlanmadan kalktım herkesde aynı mu bilemiyorum ama ben zorlanmadım sonra hastanenin koridorunda 15 dk yürüdüm açılanilmek için benim sütüm daha bebişim karnımdayken geliyordu bu yüzden emzirirken de zorlanmadım yarım saate bir kalkıp yürüdüm birkaç defa annem ve eşim kaldırdı beni yatağımdan daha sonra birkaç yürüyüşten sonra ben kendim kalkıp yürümeye başladım desteksiz gazım hemen çıkmadı doğumdan sonraki gün sabah zar zor çıkarabildm içmediğim şey kalmamıştı kahve hoşaf vs ilk 5 günümde oturup kalkarken zorlanıyordum ama 6 gün sabah uyandığımda sanki bütün ağrılarım geçmişti yeniden doğmuş gibiydim hiç ağrım yoktu iyiki sezeryan olmuşum diyorum sakın korkmayın önemli olan doktor seçimi doktorunuz ne kadar iyi olursa o kadar güzel doğumunuz olur diye düşünüyorum Allah herkese benim doğumum gibi kolaylık ve iyi doktor versin ❤️ sormak istediğiniz başka birşey olursa cevaplarım ❤️🥰