Ecelina2020 çünkü her şekerin parçalanma süresi farkli ,nişasta zor parçalanır ve yavas ama etkili yükseltirken fruktoz dedigimiz meyve şekeri bir anda yükseltir ve bir anda düşürür, bir de miktar ve şekeri oynatan şeyler kişiden kişiye değişiyor. Biri 1 tane muz yedim yükseldi der baska biri yeşil muz yer onda aynı yükselme olmaz çünkü muzda bile olgunlaşma şekerlenmesini değiştirir. Size belirli bir gramajda şeker verip o gramaja göre yükselme saptıyorlar. Bunu standardize etmezlerse anlayamazlar ki. 100lük bir yüklemede 160 kan şekeri iyi bir değer iken bu 50lik şeker yüklemesi için fazladır. Bende bir tehlike var ,ailemde var kilom var risk durumum var ama inat ettim yaptirmayacağim derseniz kendini deneyin. Sabah yemeği yemeden önce ölçün not edin saate bakin ilk lokmayı aldiktan 1 saat sonra tekrar ölçün not edin 2. Saat tekrar ölçün ve bunu sabah öğle akşam 1 hafta boyunca tekrar edin. Olması gereken değerler gebelikte bellidir ztn ve endoktrin de şekeri çıkan kisiye bunu uygular. Diyete rağmen değerler üst düzey cikarsa insülin verirler.
Açlık 75-96
- Saat tokluk 120-140
- Saat tokluk 100-120
Şeklinde çıkmalı.
1 haftalık ölçüm bu aralıkta ise sorun yok. Eğer bu araliklar dışında sapmalar varsa gebelik şekeriniz vardir. Ille de yükleme yaptirmicam derseniz bunu uygulamak zorundasiniz. 1 kere sağlık ocağına gittim kan verdim iyi çıktı şeklinde olmuyor maalesef. 1 hafta gibi bir gözlem süresi yapmalısınız. Herkes bu konuda istikrarli ya da düzenli olamayacagi için yükleme yapıyorlar ve 1 gün içinde sonuç alıyorlar. Alet bulmak ölçmek not etmek takip etmek de bir süreç ve aletin güvenirliği hastanede yapilan kan testi kadar kusursuz değil, hata payi daha fazla. O sebeple endoktrin de 1 hafta ölç gel diyor.