Ummhny Selam kızlar ozel hastanede bir doktora gidiyorum 4 -5haftalik hamilelik te beta takibi hariç hiçbir tahlil istemiyor tiroid bakmıyor ,vitamin takviyesi söylemiyor .sizce normal mi? 5 haftalık yeni hamilelere normalde neler yapılır tahlil vs.??
sedeff-ozz Ummhny Hayırlı olsun öncelikle zaten kan tahlilinden gebeliğin öğrenildiyse aynı zamanda farklı testlerle değerlerine de bakılmıştır. İlk 12 hafta folik asit harici hiç bir takviye kullanmadım, sonrasında folik asiti bırakıp diğer takviyelere geçtim ben
ipeklinaismom Ummhny keseyi görene kadar herhangi bir tahlil yapmadı sonrasında yapıldı kan ilacı d vitamini folik asit verdi
superstar_00 Ummhny Vitamin ilaçları 15.haftafa başlatılıyor benim doktorum da öyleydi ben her ay dahiliyeye gidip değerlerime baktırıyordum.
Ummhny ipeklinaismom tam kese gözükmedi bu hafta tekrar gideceğiz o yüzden mi bişey yapmıyor acaba doktor
hanifeq Valla bende özele gidiyorum tsh yapıldı en başlarda glikoz vs bakıldı ama genel olarak yaptırmak istediklerimi ben söyledim akıntım var demiştim bişe demedi bugün devlete gittim akıntı bide idrar yanması için tahlil yapıldı baktım az önce enfeksiyon var birazda biz takip etmeliyiz doktor değiştirmekte mantıklı gelmedi hem yakın diye kendimde gördüğüm şeylerin üstüne düşüp bakıyorum bende saçma ama napim
Evhamlikurabiyeanne Ben önceki hamileligimde pandeminin en basına denk geldim benden en basitinden tiroit fsh toksoplazma testi dahi istenmedi doktorum pandemide izine cikmisti koca hastanede bir tane doktor vardı o miymıntı bir doktordu agzini acmaya korkardı öyle böyle 26 haftaya gelmistim devlet hastanesine gitmistim seker yüklemesi icin devletteki doktor bana senden nasil en basit tahlilleri dahi istemezler belki tiroit sorunun var belki baska sorunun var insan bakmaz mi diyip şok olmustu mutlaka yapilmasi gerekir diye.Bunda ise doktor 7.haftada kalp atısi icin gittigimde bütün tahlilleri istedi idrar da dahil.Eger 8 haftaya kadar istemezlerse hatirlatin muhakkak bazi doktorlar cok ilgisiz oluyor gereken yerde kendi kendimizin doktoru hemsiresi olmaliyiz
Ummhny Evhamlikurabiyeanne Gerçekten yaa 5dk içinde muayene edip yolluyor hiçbir öneri yok sohbet yok bilmiyorum kese gözükmedi henüz belki ondandır biraz bekleyeceğim
Naciyemutlu Ummhny haftanız küçük keseyi de görünce benim doktorum burda yaptırma para verme boşuna dedi sağlık ocağında yaptırdım oraya da kaydım yapıldı.. sonra tahlillerimle sonraki kontrole gittim. Yalnız özelde beş dakika sürmesi tuhaf geldi. Para alıyorlar neden hızlı geçiyo ki. Ben doktorumla tam iletişim halindeyim en başından beri.. aklıma gelen tüm soruları soruyorum cevaplıyor. Diyelim ki havada kaldı sorularım uyarırım yani ilk hamileliğim zaten özel seçmem de ki amaç da devlette ki yoğunluktan siz neden beş dakika da çıkarıyorsunuz olurdu.. ilerleyen haftalarda böyle devam ederse doktorunuzu değişin süreç uzun ve kıymetli çünkü ve de masraflı. Hayırlı olsun bebeğiniz 🌸🌸🌸
Evhamlikurabiyeanne Ummhny valla hayal ettigim ilgiyi ben de bulamadim bu ikinci cocugum olacak insallah ama oyle internetlerde gördüğümüz doktor ilgisi yok cogu doktorda.Bu doktorum iyi hos gerekli tahlilleri falan istiyor ama hic uyarida bulunmak soracagin soru var mi diye sormak yok 700 lira ödüyirum cok yogun bir doktor o kadar hizli konusuyor ki soracak oldugunda da aklindan gidiyor
superstar_00 Ummhny Evet Doktorlar 14.haftaya kadar vitamin ilaçları vermiyor benim doktorum öyle yaptı folik asit başlattı ondan sonra ben de düşük riski olduğu için bir de progestan kullandım herhangi bir düşük riskiniz yoksa sadece folik asit yeterli yemeğinize dikkat edin inşallah.
Ummhny Naciyemutlu Valla çok hızlı oluyor muayenem ben anlamıyorum kadin yoğun biraz tmm ama neyse biraz bakacağım duruma göre , çok sağolun 💓