bebisliozlem Şaşırdım açıkçası sağlık ocağındaki hemşireye de sordum o da gerek görmedi, son 3 aylık şekerin iyi sınırlardasın dedi, siz ne yaptınız şeker yüklemesi oldunuz mu?
nrdn45 bebisliozlem ben çok araştırdım 3 tani kadın doğum doktoru da yaptır dedi hatta aile hekiminden aradılar onlarda yaptır dediler nasipse yarın yaptıracağım
tatlibebegim_ bebisliozlem benim doktorum yaptırmamı istedi şüphelenip yaptırdım gebelik şekerim çıktı
umena bebisliozlem yaptırmadım sorun yasamadım doktorunuz kan değerlerinize göre yorum yapmıştır yaptırıp yaptırmamak size kalmış tabi
Hilalaktscbk bebisliozlem 4.aydan sonra kilo alışımda anormallik görünce istedi benim doktorum. Haklı da çıktı gebelik şekerim var dahiliye kontrolünde diyetle devam ediyorum. 🥲
Tubtubi bebisliozlem bende 2 gün önce doktora gittim o da istemedi. Şeker çıksa da zaten diyet yapacaksın zaten ben sana diyet öneriyorum dedi. İstersen diyetisyenle ilerleyebilirsin dedi
Dnmzzeda bebisliozlem Benim de açlık şekerim iyiydi evde de 1 hafta boyunca tok karnına ölçüm yaptım normal çıktı doktorum gerek görmedi
Deletedmom_112 bebisliozlem 3 aylık şekerim hba1c değerim kan ölçümlerim hepsi normal yüklemede şekerim çıktı ikisi farklı şeyler gebelik şekeri öyle anlaşılmıyor maalesef
Pamuk bebisliozlem 3 aylık şekerim ve hastane de bakılan açlık tokluk gayet normal.Ama seker çıktı insülin kullanıyorum.
bebisliozlem Sermec27 ya o glukoz yüklemesini yapınca mecbur şeker çıkar diye düşünüyorum ben ama yüklemeyi niye yapmadıkları hakkında bir bilgim yok.
Sermec27 bebisliozlem tabiki de çıkmıyor ben ilk oğlumda yaptırdım şekerim çıkmamışti ikinci oğlumda yaptırdım sekerim çıkmıştı ablam arkadaşım her iki çocuklarında da yaptırdılar şekerleri çıkmadı şeker varsa vardır yoksa o içecek kesin şekeri çıkarmıyor
bebisliozlem Sermec27 valla dediğim gibi benimle alakalı bir durum değil bana ne derlerse ben yapıyorum zaten. Yapmayalım dediklerini de yapmıyorum. Sadece merak edip sordum burda doktor neden istememiş olabilir diye. Ona bakarsanız annemin şekeri bana hamileyken çıkmış ve 24 senedir şeker hastası normal şartlarda bunu göz önünde bulundurup zaten yapmaları gerekiyor aslına bakarsanız. Kilo alımım hamile kaldığımdan itibaren +6 kilo oldu bunu da mı göz önünde bulundurup buna karar verdiler bilmiyorum. 28.haftanın içindeyim birde bu saatten sonra zaten yapılmaz. Benim yapacağım tek şey bundan sonra yediğime içtiğime vs dikkat etmek,hareketsiz kalmamak
Meryem410 bebisliozlem ben oldum tokluk şekerde sorun yok aclik sekerim biraz yuksek cikti sabah kontrole gidicem aclik şeker ölçümü yaptirdim geçen gün eger yuksek gelirse yatircam dedi bakalim nasip
cutecik bebisliozlem bnm doktorumda açlık tokluk şekerine bakalm ona göre şeker yüklemesi yapalm dedi sınırda falan değildim normaldim değerlerin çok normal ddi o yüzden yaptırmadm
Sermec27 bebisliozlem 28. Haftada da yapılıyor şeker yüklemesi bilmiyorum her doktorun kendine göre uyguladığı bir tedavi şekli var ama biraz riskli bir seçim doktorun seçimi Allah korusun şekerin varsa bunu bilmezsen çok riskleri var bebek için ona göre dikkat etmen lazım yükleme yaptırmıyorsanda düzenli beslenmek ve evde şeker takibi yapmak gerekiyor mesela ben iki oğlumda da şeker yüklemesi yaptırmıştım birinde çıktı şekerim diğerinde çıkmadı su an gebeliğin başından beri ara ara ölçüm yapıyorum 20 den sonra daha sık ölçüm yapacağım şimdilik şekerim yok ama düzenli ölçüm yapacağım için mesela bu sefer yükleme yaptırmayı düşünmüyorum ama tabiki de bunun takibini yapacağım için yüklemeye gerek görmedim eğer ölçüm yapmasaydim kesinlikle yaptırırdim şekerin çok ağır sonuçları var çünkü