BurcuAsil123 Benim kromozom ve gen testi yaptırmam gerekiyor . Devlette yaptıramıyorum özelde yaptırabiliyormuşum özelde bu testleri verenler fiyat konusunda bilgi verebilir mi ?
Mamacita0 BurcuAsil123 merhaba ben doktorum aracılığı ile İzmir Tınaztepe hastanesinden önce CVS testi yaptırdım yani bebeğin plasentasından örnek alınıp kromozomlarına bakıldı çok şükür temiz geldi bunun bedeli 18bin tl ydi. Aralık ayının başında oldum. Daha sonrasında kromozomların alt dallarına da bakmak istediler onun içinde 8.500 tl ödedik o da temiz geldi. Ayrıca ben doktorun tavsiyesi ile fetal DNA da yaptırmıştım o da 450 dolardı. Neyse ki temiz geldi her şey de unutturdu ama Allah sağlık ödemeleri konusunda herkesin yardımcısı olsun
Mefii34 BurcuAsil123 ben fetal dna adlı testi yaptırdım bir kan testi ile 70 farklı test yapıyorlar içinde cinsiyette var bebeğin sağlık durumu vs var
Mamacita0 Evremo fetal DNAyı down sendrom gibi bilinen başka sendromlara da bakılması için doktor önerdi yaptırdık hem cinsiyetini de öğrenmiş olduk. Sonuçlar %96 temiz geldi. Ama 12+5 haftada ultrasonda yüksek bi ense kalınlığı(6.9) görülünce DNA testi yanılıyor herhalde deyip diğerlerini yaptılar onlar da temiz geldi ve bebeğin ense kalınlığı da gitti
icedlatte Gecen sene yazin Genetiks laboratuvarindan aldigim fiyat: Taşıyıcılık (Kistik Fibrosiz 50 mutasyon + Sma + Frajil x ) 10.800 TL Gecen ay ayni 3’lu testi ozel bir hastanede yaptirdim, hemen hemen ayni fiyatti 🙏🏻
Bussuk Bende doğum sonrası 5 ay sonra oğlumu kaybettim. Genetik trst önerdilet. İntergende verdik. Tavsiyem ekzom testi yaptırın sizlerdeki bütün hastalıklar çıkar eşinizdede. Biz 20 bibe yaptırdık ondan öncede array ve kromozom yaptırdım eşim ve bana 8 bindi ama kromozomlu olan testi geçen sene yaptırdık.
ftmagkr Bussuk öncelikle başınız sağolsun… İntergene dün biz de eşimle ekzom testi için kan verdik ve amniyon sıvısıda mevcut ellerinde üçlü ekzom yapacaklar. Ne kadar sürede çıktı acaba sonuçlarınız ?
Birhayalimvr Canım tüp bebek doktorum bana telefon nosu verdi kromozom analizi için 8bin ücret verdiler. Araştırma ve şehir hastanelerinde yapılıyormuş ama sanırım 2 düşük olması lazımmış diye okudum hep