sseda0 Normal doğum yaptım hic spor yuruyuş faln yapan biri degilim bide tansiyonum vardı hep yattim diyebilirim benimki riskli olacagindan sezeryan yapacaklardı ama sancim gelince tansiyonumda iyi olunca normal doguma aldılar. Gece 12 bucuk gibi sancim basladi ama hani adet olcagini anlarsin beline karnina agri vurur ya ilk oyle bi agriyla basladi ertesi gün saat aksam 3 4 gibi agrilarim cok artmaya basladı surekli sancilarimi not ettim her sancim geldiginde egildim bu keko oturusu diyorlar ya oyle aksam 6 ya kadar bekledim sonra hastaneye girtim 1 saatte kapinin onunde bekldim acikden giris yaptim gittigimde 4 5 cm acilmam olmustu zaten 11 bucukta dogum yaptik bi nevi 24 saat surdu ama 24 saatin hepsi muthis agrilar degil ilk 12 saat fazla bisi anlamiyosun sonrakilerde zaten yarim saat 45 dakikada bir agri geliyo oda cok degil en son dogacagi zamanda agrin oluyor. Dogumda da inan korkma en kolay sey benim icin dogum oldu güzel ıkındigin surece cok rahat geciyor 4 kere ikindim sadece ve dogum oldu yataga yatmamla dogmasi bir oldu. Genislik konusuna gelirse dogumdan sonraki 2. Ayimizda ben bi genislik falan hissettim abartilacak kadar degil ama sonra esimle biz uzun sure hir araya gelmedik 4 ayin sonlarina kadar o zaman sanki tamamen eski haline dondu baya vakit gecti ondan mi yoksa iyilesme sureceinden mi bilemiyorum suan sadece kuruluk problemi oluyor oda cok muhim degil hllediliyor bi sekilde. Ayrica normal sezeryan ne olursa olsun bebegin hangi dogum yolunu seciyorsa o senin icin en guzeli her ikisininde zorlugu var kimi derki normal kimi sezeryan bunyeyle alakli birsey aslinda kuzenimin karisi doguma oynayarak girmisti sancisi vardi doktor bile sok gecirmisti oyle soyliyim kac kisi boyle gider binde bir cikarmi bilmiyorum ama insallah pozitif dogum hikayen olur bi avazda dogur🥰