Hayal-21 Canım benim öncelikle bebeğini sağlıkla kucağına almışsın gözün aydın.Sezaryen dahi olsa sütümüz her zaman var ve hazırmış daha yeni eğitimini aldım bunun.Sakın sütüm yok sanıp kendini harap etme.Simdi öğrendiklerimi sana anlatmaya çalışcam ve eminim ki işine yarayacak ve rahatlatacaksın.Öncelikle emzirme danışmanlığı da veren ebemin dediği şu:
İlk günler sağım elle yapılmalı , kesinlikle pompa tavsiye etmiyor.Elinle cekiştirmeden kahverengi daireyi içeri doğru ittirip o şekilde sütun çıkmasını saglamalisin.Eminim internette vardır videosu bı bak YouTube a.Bunu yaparken bebeğini koklamak, stresini bir kenara bıraktirir ve sende rahatla, acılı ya da zor bişey olarak düşünme.Ve düzenli yapmaya çalış.Hersey ha deyince olmaz zaten biraz sabır ve emek gerekiyor ama başarirsin sen.Loş bir ortam odaklanmana yardımcı olur, belini de dik tut öne çok eğilme ve rahat pozisyonda otur lütfen.Bu arada bebeğin midesi ilk gün kiraz ikinci gün kayısı üçüncü gün yumurta büyüklüğündeymiş.O yüzden ilk gelen süt bu miktarlarda ve katı kıvamda gelirmiş.Katı kivamdaki o ilk süt bebek için doğal asi niteliğinde ve içinde milyonlarca bileşen varmış.Bu arada sakin biberonla vermeyin diye uyardı.Varsa elinde bir şırınga onu dudağının kenarında tutarak yavaş yavaş damla damla ver, yoksa küçük ağızlı bir şurup kabı olabilir, parmak şurup için siringalar oluyor bunları dene ya da beslenme sondası dediği bir boru vardı onu siringaya bağlayıp memesinin kahverengi tüm bölgesini bebeğe o ince boruyla beraber tutturuyordu.Unutma sütümüz yok diye bişey yok, arz talep dengesi var bedenin.Eğer elle sağım yaparsan ve bebeğine memeni tutturabilirsen beyin anlık olarak daha fazla süt üretiyor.Ama ne kadar emmez ve sağım yapmazsak o kadar sute ihtiyaç yok üretme diyormuş.Çok uzun oldu ama inşallah biraz da olsa işine yarar bunlar.Hangi şehirde oturuyorsun ? Hastanelerin gebelik okulları var orada ebeler doğumdan sonra da emzirme desteği veriyorlar